Tagliatelle s tartufi in kremo Pecorino

46
Tagliatelle s tartufi in kremo Pecorino

Tagliatelle s tartufi in kremo Pecorino

Tagliatelle s tartufi in kremo Pecorino

Pozdravljeni vsi skupaj,

Ta jed tagliatelle s tartufi in kremo Pecorino je tako enostavna in hitra za pripravo, da je lahko na vaši mizi v manj kot 20 minutah, mislim, da je najdlje v tem spoznanju kuhanje testenin.

Ta jed je seveda boljša in okusna s svežimi domačimi testeninami. Na splošno se zavedam, da ko imam čas, testo za tagliatelle tudi sama uporabim po istem receptu za testo za raviole, poleg tega so tagliatelle veliko lažje in hitrejše za pripravo, in zagotavljam vam, da so domače še bolj okusne.

Vsekakor je ta jed super hitra in enostavna za pripravo, vendar morate imeti prave sestavine, da imate izviren okus. Osebno tukaj v Angliji uspem najti dober sir Pecorino Romano, nikoli ne kupujem naribanega, niti niti predpakiranih trikotnikov.

Imamo trgovca, ki pride vsak teden ravno pred Miklavževo tržnico, ki prodaja enako okusne sire, ko je tam, kupim dober Pecorino Romano, četudi je malo drag, je pa tisočkrat bolj dišeč in dober kot tisti v supermarketih, le dobro ga moraš znati zaviti, da ostane še malo hladen, ter ohrani vso svežino in močan vonj.

Ta tržnica se je pred kratkim ponovno odprla in pri svojem trgovcu sem našel, kar sem hotel, vendar trgovec, ki je prodajal sveže tartufe, ni prišel, mislim, da ni več dobra sezona za tartufe. Ne bom ti rekel, da tartufe kupujem vsakič, ko jih najdem pri njem, ker je predrag.

Tagliatelle s tartufi in kremo Pecorino

Ta trgovec prinese zelo dobre in dišeče tartufe, ko je v sezoni, vendar nikoli niso tako dobri kot tisti, ki sem ga okusil že zdavnaj, pred skoraj 10 leti, če se prav spomnim. gurmanska restavracija v Burgundiji.

Skoraj to isto jed sem okusil, seveda iz rok kuharja! Bilo je med seminarjem, ki ga je organiziral oddelek za jedrsko kemijo Univerze v Burgundiji, in bil sem povabljen v zelo elegantno in elegantno restavracijo. Na jedilniku je bilo toliko gurmanskih in gurmanskih jedi, seveda sem zahteval jed brez mesa in alkohola.

In mislim, da sem prvič jedel tartuf, pa tudi izjemno dobro jed iz testenin. Seveda takrat nisem prosila za recept, hihihihi, ampak je bila poslastica.

Pred kratkim sem brskal po blogu mojega prijatelja Corrina, nora kuhinja ki deli zelo slastne recepte, ki so hkrati okusni in vizualno požrešni, jedi in krožniki bogate z barvami in okusi, in ob pogledu na ta krožnik tagliatelle testenin s tartufi sem začutil okus te dobre jedi, ki sem jo okusil v restavraciji v Burgundiji.

Čakal sem na prave sestavine, predvsem dobre tartufe, a nisem imel možnosti. V tem receptu sem uporabila konzervirane tartufe iz Madžarske, samo zato, ker sem želela jed narediti. Moja jed je bila dobra, saj sem imel dober Pecorino, manjkal pa je dober okus po tartufu, ki prikliče zemljo, vlago, česen, gozd… Predvsem pa je manjkal dobrega vonja. Ko okusite pravi dober tartuf, niti enkrat v življenju, ne boste nikoli pozabili ne vonja ne okusa.

Našo jed smo okusili z zelo osvežilno in okusno češnjevo limonado, še posebej z zelo svežimi sezonskimi češnjami.

Tagliatelle s tartufi in kremo Pecorino

kuharska ljubezen

Čas priprave 5 min

Čas kuhanja 20 min

Skupni čas 25 min

vrsta jedi testenine, jed

Kuhinja enostavno kuhanje

 • 400 gr od tagliatelle sveže ali kupljeno v trgovini
 • 1 tartuf skoraj 25 g
 • 250 ml kisla smetana
 • 3 vs. žlice Pecorino Romano sveže nariban, če ne, uporabite dober parmezan
 • 1 file od tartufovo olje če ne, nadomestite z olivnim oljem
 • mleta paprika
 • groba sol za kuhanje testenin
 • zavremo vodo z malo grobe soli in skuhamo testenine.

 • za pripravo kreme Pecorino naribajte sir, da dobite 3 dobre žlice

 • polovico tartufa naribamo, drugo polovico pa na tanko narežemo z mandolino

 • Na majhnem ognju v ponvi segrejemo smetano z naribanim sirom

 • velikodušno poper (ni je treba dodajati soli, sir je že dovolj)

 • mešamo, dokler ne dobimo lepe kreme (po potrebi dodamo malo vrele vode)

 • Po kuhanju testenine odcedimo in jih dodamo v pekač s kremo Pecorino

 • Zadnji trenutek dodamo tartuf v prahu, vse premešamo

 • okus za prilagoditev začimb

 • na krožnike položimo vrtinček testenin s smetano

 • dodamo nekaj rezin tartufov in kanček tartufovega olja.

Tagliatelle s tartufi in kremo Pecorino

jed, sir, goba, enostavno kuhanje, hitro kuhanje, Francija, testenine

Preizkusili ste enega od mojih receptov, pošljite mi fotografije na moj mail:

Če želite prejeti recepte moje blog za hitro in enostavno kuhanje, naročite se na moje novice:

Leave a Reply