Kuharski recepti

super topi ghribia constantinoise – Amour de cuisine

super talilna konstantinoise ghribia, taljenje ghribiya, taljenje ghriba
super talina konstantinoise ghribia

super talina konstantinoise ghribia

Pozdravljeni vsi skupaj,

Če obstaja alžirska torta, ki je dobro pretresla moje otroštvo, je to ta super topi Constantine ghribia, suha torta brez jajc topi kot marmelada in z neprimerljivim okusom. Ghribia je med tortami Aid el fitr, ki mora biti vedno prisotna.

Ta recept za torto je neverjetno preprost, vendar ima veliko skrivnosti za super topljivo ghribijo, ki ohrani svojo obliko in se naenkrat reže, kot če bi pojedli banano, kakšen primer sem dal hihihi! A mislim, da mora imeti ghriba dobro obliko, ne da bi se med kuhanjem razširila, in ko vanjo zagrizete, ne smete najti nobenega odpora.

Ko sem bil majhen, tole konstantinoise ghribia nikoli ni manjkal iz hiše, mama je imela vedno nekje skrito škatlo za nepričakovane goste. Toda nasmešek, ki sem bil, in še posebej, ki je imel rad vse, kar je sladko, mi je vedno uspelo najti mamino skrivališče. In moja mama je bila vedno presenečena, ko je v skrbno skriti škatli našla le 3 ali celo manj kosov… Ostalo pa seveda pustim, da si zamisliš.

Skrivnosti ghribijinega uspeha

To je recept s samo tremi sestavinami, vendar ga morate preizkusiti, da boste vedeli, da morate poznati skrivnosti dobre ghribije, da imate to izjemno topično torto. Najprej se pogovorimo o sestavinah:

– The moški, ali trdno prečiščeno maslo ali celo ghee, in tu ne govorim o žarkih smenih, gre za smen, posebej pripravljen za torte. to je prečiščeno maslo pri visoki temperaturi, da zadrži samo maščobo, brez vode ali mleka. In vztrajam, da so moški pri sobni temperaturi trdni.

Ne uporabljajte smen, ki so pri sobni temperaturi tekoči, kot so indijski ghee, maslo ali margarina, zlasti v tem receptu.

Tekoči indijski ghee vam nikoli ne bo dal kremastosti, če ga zmešate s sladkorjem, maslo ali margarina pa vsebujeta vodo in bo pecivo po kuhanju nekoliko trdo.

– The sladkor v prahu, in vztrajam, da ne gre za sladkor v prahu, ne sladkor v prahu ali celo sladilo, ker bodo nekateri morda želeli narediti torto z manj sladkorja, tega ne poskušajte, spoštovati morate pravo mero in dober sladkor v na koncu boste pojedli samo en kos…morda 3, ker je predober.

– The moka presejano, za zračne torte, brez samovzhajajoče moke ali polnozrnate moke ok!

ghribiya, ghribia ali ghriba, lahka in topljiva Konstantinova ghribia

* 1. skrivnost:

Ne glede na to, ali sladkor in smen delate ročno, z mešalnikom ali kuhalnico, stepajte, dokler ne dobite dobre smetane, kreme, ki podvoji ali potroji volumen. Ne gre samo za mešanje smen in sladkorja, ampak za kremasto in podvojitev volumna. Že zdaj ne smeš več dišati po sladkorju v smetani in to kremo moraš imeti tako zračno, bolj zračno kot najbolj gurmanska maslena krema, ok!

* 2. skrivnost:

Vedno je bolje dodati presejano moko, moraš imeti testo, ki se dobro pobira, in ko s prstom zakoplješ mesto, moraš imeti takšno sled, ki jo pustiš na mokrem pesku, ko delaš, tj. pravimo, da lahko vidimo kot plasti in ne fleksibilnega dizajna, kot je tisti, ki ga pustimo na maslu pri sobni temperaturi.

Dodajte moko, dokler se testo ne drži več rok, vendar morate biti previdni, ko je vroče, se lahko smen malo stopi in na koncu dodate preveč moke.

* 3. skrivnost:

Kuhanje, ghribia testo je zelo kremasto in super zračno testo, tako da uspešno testo ne bo zahtevalo dolgega kuhanja, kuhalo se bo zelo hitro.

Konvekcijska pečica je boljša, v statični ali plinski pečici pa morate pladenj postaviti na srednjo polico in kuhati največ 10 minut.

Danes in za začetnike v kuhinji ter ljudi, ki še nikoli niso poskusili recepta Constantine ghribia, z vami delim video tega spoznanja.

super talina konstantinoise ghribia

Konstantin ghribia je a suha torta brez jajc topljiva kot marmelada in z neprimerljivim okusom je ghribiya ena izmed peciva Aid el fitr, ki mora biti vedno prisotna.
  • 200 g moški pri sobni temperaturi
  • 200 g presejan sladkor v prahu
  • med 320 in 375 g moke odvisno od kakovosti moke
  • v veliki solatni skledi ročno ali z električno metlico stepamo smen in sladkor, dokler ne dobimo belkaste kreme, ki se bo podvojila.

  • Dodamo moko, v majhnih količinah, da dobimo mehko testo.

  • Pečico segrejte na 160°C

  • pripravek v majhnih količinah položite v cevno vrečo, opremljeno z nabrano konico.

  • in postavil majhne rozete.

  • Pecite 10 do 15 minut ali odvisno od vaše pečice, pazite, ghribia naj obdrži belkasto barvo tudi spodaj.

  • počakajte, da se malo ohladijo, preden jih vzamete iz pekača.

pecivo Alžirija Slaščičarna Sladkarije Alžirske torte Suha torta Torte

Preizkusili ste enega od mojih receptov, fotografije mi pošljite na moj mail:

Če želite prejeti recepte moje blog za hitro in enostavno kuhanje, naročite se na moje novice:

About the author

admin

Leave a Comment