Solata iz rdečega zelja z jabolki in tahinijem

53
Solata iz rdečega zelja z jabolki in tahinijem
Solata iz rdečega zelja z jabolki in tahinijem
Solata iz rdečega zelja z jabolki in tahinijem

Solata iz rdečega zelja z jabolki in tahinijem

Pozdravljeni vsi skupaj,

Solata iz rdečega zelja z jabolki in tahinijem je stranska solata, ki mi je bila zelo všeč, predvsem sladkoba, ki jo prinaša tahinijev preliv. Ta slastna, hrustljava solata s sladko-kislim okusom je dobra ideja za večerno jedi in vnese veliko barve in svežine v jedilnik, njen okus vas bo navdušil!

Odkar sem odkril solate, ki združujejo zelenjavo in sadje, sem postal od njih odvisen, vedno so med mojimi ramazanskimi recepti in moram vsaj enkrat na teden poskusiti različico, sestavine te solate pa se izjemno dobro ujemajo: rdeče zelje prinaša močna in sladka stran, jabolko in granatno jabolko dodajata sočno hrustljavo ter sladko in kislo, hrustljavi orehi prinašajo hranilno bogastvo in vonj gozda ter vinaigret med sladkobo tahinija ter sladkobo medu in pikantnim okusom jabolčnega kisa vas bo poneslo v drug svet.

Žal ta vinaigrette ni bila po okusu mojega moža, ki je imel raje vinaigrette iz melase iz granatnega jabolka.

To solato iz rdečega zelja, jabolk, orehov in granatnega jabolka s tahini vinaigrette omako je zelo enostavno narediti in je sestavljena iz samo 4 glavnih sestavin: rdečega zelja, semen granatnega jabolka, jabolka in orehov.

Za druge variante:

– Namesto semen granatnega jabolka lahko nadomestite s posušenimi brusnicami ali rozinami

– Namesto oreščkov lahko daš oreščke ali arašide.

– Za jabolka najraje dam sladka gala jabolka, saj če uporabiš rahlo kisla jabolka, ne bo enostavno prilagoditi okusa solate.

Ko naredim to solato, da takoj uživam, jabolka naribam, solati doda veliko nežnosti in sočnosti, tokrat pa sem naredila to solato, da jo vzamem s seboj, jabolka sem narezala na trakove, uporabil sem samo nož, ker sem bil prelen, da bi dobil svojega mandolina v vrtni koči v tem mrazu.

Za vinaigretteto je bilo zame odkritje, vinaigreta, ki jo moj prijatelj Sudanec pogosto naredi in priznam, da jo osebno lahko okusim samo s kosom kruha, sploh če združiš prave odmerke in tam vsak po svoje, več sladko, bolj pikantno ali bolj mastno!

Preliv je narejen iz: domačega tahinija, ekstra deviškega oljčnega olja, medu, jabolčnega kisa in malo soli za uravnoteženje okusov.

Druge variante:

– Če sezamovega pireja ne marate ali ga nimate, ga lahko preprosto odstranite, saj lahko dodate žlico arašidovega ali mandljevega masla.

– V originalnem receptu za omako mojega prijatelja je sezamovo olje, osebno ga nisem imel.

– Kis je stvar okusa, vedno imam jabolčni kis ali jabolčni kis, in ko najdem priložnost, da ga dam v jed ali solato, ne oklevam. Lahko zamenjate z belim kisom, balzamičnim kisom…

– Med doda veliko bogastva in tiste popolne sladkosti, ki jo lahko nadomestite z javorjevim sirupom, agavinim sirupom ali melaso granatnega jabolka, vendar vam v slednjem primeru ne bo treba dajati kisa.

Solata iz rdečega zelja z jabolki in tahinijem

S čim postreči to solato?

To solato lahko uživate z:

Kot vidite, lahko ta zelo bogata in hranljiva solata najde svoje mesto na prazničnem bifeju, božičnem ali novoletnem obroku.

Solata iz rdečega zelja z jabolki in tahinijem

vrsta jedi predjed, solata
 • 1/2 rdeče zelje srednje sesekljan
 • 1/2 granata
 • 1 sladko jabolko dovolj veliko
 • 1 peščica oreh

Za tahini vinaigrette

 • 3 vs. žlice tahini Sezamov pire
 • 3 vs. žlice olivno olje
 • 4 vs. žlice jabolčni kis
 • 1 vs. žlice srček
 • sol
 • Črni poper
 • Rdeče zelje narežemo na tanke trakove (čim tanjše). Lahko ga sesekljate tudi v kuhinjskem robotu, vendar sem našel najboljši način, da to storite ročno ali na mandolini.

 • Jabolko naribajte na velike luknje strgala s kožo ali pa prenesite na mandolino

 • Iz plodov granatnega jabolka odstranite semena.

 • Zmešajte vse sestavine solate.

 • Pripravite vinaigrette iz danih sestavin,

 • vode po okusu vsaj 30 minut vnaprej

Solata iz rdečega zelja z jabolki in tahinijem

enostavno kuhanje, zdravo kuhanje, vhod, spremstvo, božič, Prazniki, vegetarijanska kuhinja

Preizkusili ste enega od mojih receptov, fotografije mi pošljite na moj mail:

Če želite prejeti recepte moje blog za hitro in enostavno kuhanje, naročite se na moje novice:

Similar Posts

Leave a Reply