Zdravo kuhanje

Solata iz rdečega zelja in dimljenega tofuja

Solata iz rdečega zelja in dimljenega tofuja
Written by admin
Solata iz rdečega zelja in dimljenega tofuja
Solata iz rdečega zelja in tofuja
Solata iz rdečega zelja in dimljenega tofuja

Solata iz rdečega zelja in dimljenega tofuja

Pozdravljeni vsi skupaj,

Na svojo mizo vedno prinesem sonce in tokrat s to solato iz rdečega zelja, prekajenega tofuja in korenja, začinjeno z vinaigretom na osnovi tajske omake, sem zvečer na mizi obrokov dodala veliko barv, ki so jih spremljale pečene piščančje palčke. Škoda, da se je mojima zadnjima dvema zdela ta solata nekoliko začinjena, zato sta raje raje izbrala pire krompir.

Ta solata iz rdečega zelja in tofuja je zelo bogatega okusa in okusov, vsak ugriz vas bo spodbudil, da vzamete še enega, saj boste vsakič, ko boste odkrili več tekstur in okusov, imeli svežino korenja in koščkov rdečega zelja, dišeč okus taline. -prekajen tofu v ustih, sladko-slan vinaigrete, ki se v ustih začne sladko in daje vedno bolj močan okus po čiliju. Tu se ne ustavi, saj pečeni arašidi tej solati dodajo veliko hrustljavost. Kakšno veselje!

Na to solato iz rdečega zelja, korenja in prekajenega tofuja sem padla na dan, ko sem jo videla Martina iz bloga kilometer-0. Ko sem prebrala recept in korake za pripravo, sem imela vse okuse v ustih in poskušala sem samo okusiti, kaj bi kombinacija teh sestavin dala. Razsodba: a eksplozija okusov!

Kako pripraviti detox solato z rdečim zeljem?

– Košček ingverja olupimo in ga naribamo v večjo skledo. Dodamo sojino omako, tajsko omako in olje ter dobro premešamo.

Majhna opomba: če ste tako kot jaz naredili domačo tajsko omako s posušenimi kosmiči rdeče paprike, jo le malo segrejte in precedite skozi cedilo, da v omaki ne bo preveč poprovih semen, je to tisto, kar je odrinilo moja dva otroka Solate niso hoteli jesti, bali so se, da je preveč začinjena.

– Dimljeni tofu narežemo na majhne kocke, jih dodamo ingverjevi vinaigreti in tajski omaki. Dobro premešajte in ohladite, medtem ko pripravljate ostalo, sicer vam obljubim eno stvar, meni je bilo tako všeč, da sem skoraj polovico pojedla, preden sem dodala ostale sestavine, grrr!

– Rdeče zelje operemo in osušimo ter ga z velikim nožem narežemo na rezine in tanko narežemo. Osebno tukaj v Angliji kupim majhno rdeče zelje, katerega listi so tesno zapakirani in je dobro zavit, tako da je znotraj zelo čist. Po drugi strani pa v Alžiriji, ker je rdeče zelje, ki ga kupim, ekološko pri kmetu v regiji, ga najprej operem, ko je celega, ga narežem na trakove, ki jih še enkrat operem, da zagotovim, da so vsi prah in majhne žuželke. pade nazaj v vodo. Nato pustim, da se dobro odcedi, preden dodam pripravku.

– Korenje ostrgamo in narežemo na tanke palčke, dodamo v solatno skledo tofuja in rdečega zelja.

– Dobro premešamo, da se vse prepoji z omako. Če ugotovite, da niste dodali dovolj omake, pripravite še malo omake in dodajte solati. Do serviranja ga hranite v hladilniku, vedite, da ga lahko pripravite zjutraj za večer ali pa dan prej.

– V zadnjem trenutku operite in osušite peteršilj. Sesekljamo in potresemo po solati. Dodajte arašide. Postrezite takoj.

Solata iz rdečega zelja, dimljenega tofuja, korenja in arašidov s tajsko omako

Kaj je nadomestek za dimljeni tofu?

Tofu in ne glede na njegovo obliko: čvrst tofu, svileni tofu, laktofermentiran tofu ali prekajen tofu, nadomesti živalske beljakovine. Če torej ne marate tofuja, ali pa ga ne najdete v trgovini, ga lahko zamenjate s piščancem, puranjimi prsi, slanino.

Če ste vegetarijanec ali vegan, lahko tofu zamenjate z mleto sojo, sojinimi beljakovinami, tempehom ali celo seitanom.

S čim postreči to solato?

Ker nisem ne vegan ne vegetarijanec, predstavljam to hranljivo solato s pečenim mesom in pečenimi ribami:

Kot vidite, lahko ta zelo bogata in hranljiva solata najde svoje mesto na prazničnem bifeju, božičnem ali novoletnem obroku.

Solata iz rdečega zelja in dimljenega tofuja

vrsta jedi Spremljevalec, predjed, solata
Kuhinja enostavno kuhanje, zdravo kuhanje, vegetarijansko kuhanje
  • Košček ingverja olupimo in ga naribamo v večjo skledo.

  • Dodamo sojino omako, tajsko omako in olje ter dobro premešamo.

  • Dimljeni tofu narežite na majhne kocke, ga dodajte ingverjevi vinaigreti in tajski omaki. Dobro premešajte in ohladite, medtem ko pripravljate ostalo.

  • Rdeče zelje operemo in osušimo ter ga z velikim nožem narežemo na rezine in narežemo ter dodamo pripravku.

  • Korenje ostrgamo in narežemo na tanke palčke, dodamo v solatno skledo tofuja in rdečega zelja.

  • Dobro premešamo, da je vse prepojeno z omako. Če ugotovite, da niste dodali dovolj omake, dodajte več. Do serviranja ga shranite v hladilniku.

  • V zadnjem trenutku operite in osušite peteršilj. Sesekljamo in potresemo po solati. Dodajte arašide. Postrezite takoj.

Solata iz rdečega zelja in dimljenega tofuja s tajsko sladko čilijevo omako

enostavno kuhanje, zdravo kuhanje, vhod, spremstvo, božič, Prazniki, vegetarijanska kuhinja

Preizkusili ste enega od mojih receptov, fotografije mi pošljite na moj mail:

Če želite prejeti recepte moje blog za hitro in enostavno kuhanje, naročite se na moje novice:

About the author

admin

Leave a Comment