Sellou brez moke brez maščobe (s thermomixom)

49
Sellou brez moke brez maščobe (s thermomixom)
Sellou brez moke brez maščobe (s thermomixom)
Sellou brez moke brez maščobe (s thermomixom)

Sellou brez moke brez maščobe (s thermomixom)

Pozdravljeni vsi skupaj,

Sellou, imenovan tudi sfouf ali slilou, je okusna maroška slaščica ali zelo hranljiva sladica, pripravljena s praženimi kosmiči, suhim sadjem, sezamovimi semeni in aromatičnimi začimbami. Vse praženo in fino zmleto ter pobrano z maščobo in sladkorjem za to gurmansko hranljivo sladico, ramazanski recept, ki ga ne smemo zanemariti ob dobrem metinem čaju.

Sellou tradicionalno postrežejo med ramazanom, praznovanji ob rojstvu otroka, porokami in drugimi posebnimi priložnostmi. In pozor, ne obstaja samo en recept za Sellou.

Danes bomo skupaj odkrili recept za sellou brez moke in maščobe, za pripravo tega slastnega sellouja sem uporabil svoj Thermomix, ker boste potrebovali zelo robustnega robota, da boste imeli popolno teksturo sellouja, je točno takšen kot vi naredite s praline pasto ali arašidovim maslom, mešajte in mešajte, dokler suho sadje ne sprosti čim več maščobe, da bo pripravek dobil lepo teksturo.

Ko sem prvič okusil sellou, sem mislil, da je bsissa iz vzhodne Alžirije. Pri nas je bsissa domač prah, bodisi z ječmenovo ali sladno moko na žaru, ki so ji dodana druga semena, ima vsaka družina svoje skrivnosti: pražena leča, pražena čičerika. Vsa ta žita in semena se praviloma pripravijo in pražijo s skrbjo hišnega gostitelja, ki jih nato prinese nazaj v mestni mlin, da se vse skupaj dobro spremeni v prah. Ta prašek se tako shrani in po okusu stopimo sveže kravje maslo, ki mu dodamo med, nato dodamo še ta prašek bsissa, da ima idealno teksturo.

Bsissa v Tuniziji se razlikuje od alžirske bsisse, v prah že dodajamo začimbe, našli bomo bsisso s kumino, bsisso s koromačem in tako naprej. K temu dodamo, da morate v receptih le dodati vodo in sladkor za pripravo končnega testa.

Vse to, samo da vam povem zmedo, ki sem jo imel, ko sem prvič okusil sellou, sem mislil, da gre za začinjeno bsiso, pobrano z maslom in medom. A s časom in prihodom interneta sem odkrila Selloujeve recepte, kako pripraviti to dobroto, ki jo lahko pripravimo v velikih količinah, damo v tesno zaprt kozarec in hranimo zelo dolgo.

sellou brez moke in brez masla ali olja

Na mojem blogu boste našli različne selou recepte, moji najljubši so:

– Ta sellou recept brez moke, masla ali olja

– maroški selou iz opečene moke, toniranih mandljev in sezamovih semen. In prav ta recept sem naredila odkar sem odkrila to maroško poslastico.

– ajdova selou brez masla, ena mojih najljubših.

Tukaj v mojem receptu za sladkanje pripravka uporabim rjavi sladkor, po vašem okusu lahko zamenjate z medom ali celo z datlji in o hranilni bombi vam ne govorim. Recept za zelo zdravo in zdravo sladico, ki jo je treba še vedno uživati ​​zmerno.

Sellou lahko predstavite v majhnih grižljajih in bo zelo okusen energijske kroglice. Kot ga lahko predstavite v zelo majhnih verrinah.

Sellou brez moke brez maščobe s termomiksom

Sellou, sfouf ali slilou je okusna in zelo hranljiva maroška sladica iz praženih žit, suhega sadja, sezamovih semen in aromatičnih začimb. Ta prenovljeni selou brez moke, brez maščobe (brez masla ali olja) je ramazanski recept, ki ga morate nujno pripraviti.
 • 250 gr valjani oves
 • 250 gr opečenih mandljev
 • 250 gr opečena sezamova semena
 • 1 malo arabskega gumi meska
 • 1 vs. cimetova palčka
 • 1 vs. in pol žlice koromačevih semen.
 • 30 gr demerara sladkor
 • 130 gr rjavi sladkor
 • oves zmešamo z rjavim sladkorjem in damo v pečico, da se peče na žaru, glej, da hitro zagori.

 • arabsko gumi, sladkor demerara in semena komarčka dajte v skledo thermomixa in pritisnite: 20 sekund / hitrost 10

 • dodamo mandlje in sezamova semena ter delujemo 5 sekund / hitrost 7

 • vzemite 3 do 4 zajemalke te dobro zdrobljene mešanice.

 • Skledo thermomixa postavite nazaj in večkrat premešajte pri hitrosti 10, medtem ko vsakič postrgajte stranice, da dobite dobro mandljevo pasto.

 • uvedemo opečene in ohlajene ovsene kosmiče.

 • in ponovno večkrat premešajte pri hitrosti 10, dokler mešanica ne spusti olja.

 • Zdaj dodajte zdrobljene mandlje in sezamova semena, ki ste jih vzeli prej.

 • Tokrat naredimo funkcijo vzvratne hitrosti in aktiviramo hitrost termomixa 3 vzvratno

 • Sellou je pripravljen, lahko ga hranite v nepredušni škatli v omari 2 meseca ali več.

Sellou brez moke brez maščobe (s thermomixom)
Sellou s termomiksom brez moke brez maščobe

Slaščičarna Ramadan Orientalsko pecivo Mandljev pire Ovsena kaša Energijske kroglice Ramazan 2022

Preizkusili ste enega od mojih receptov, fotografije mi pošljite na moj mail:

Če želite prejeti recepte moje blog za hitro in enostavno kuhanje, naročite se na moje novice:

Similar Posts

Leave a Reply