Schatzy čokoladni mandljevi poljubi

46
Schatzy čokoladni mandljevi poljubi

Schatzy čokoladni mandljevi poljubi

Pozdravljeni vsi skupaj,

Že en teden sem želela narediti ta recept za čokoladne in mandljeve poljube, znane kot Schatzy, ki so več kot okusne alzaške božične bredele. Na pol poti med meringue in staromodnimi makaroni, ker je recept samo na osnovi beljakov, idealen še posebej, če ste pravkar naredili helenette. Te tortice so prava poslastica za brbončice, hrustljave, mehke in čokoladne, zame je eno najboljših odkritij tega leta.

Te majhne piškote ali dobrote bi rekel, ker te torte brez glutenaz veliko čokolade in naribanih mandljev, ki se odlično poda k kozarcu zelo mrzlega mleka za okus in kot mala sladica po večerji, ali pa se tem gostom predstavi po božičnem obroku.

Ta recept za Schatzy ali čokoladne in mandljeve poljube sem ga odkrila na blogu Yolandain me je bilo kar malo strah rezultata, saj sem se, ko sem videla, da je v njem nasekljano čokolado, bala, da bi se znašla s tanko torto, ki bi bila razmaščena po celotnem pekaču, ker sem si predstavljala, da se bo čokolada stopila in vse torte bi se zlepile.

Na koncu ne! Opazovala sem torte, ko so se pekli na dokaj nizki temperaturi, vseeno, 150 ˚C, in videla sem lepe razpoke, ki so nastajale, tako lepo je bilo kot rezultat, ki sem ga dobil z ocvirki. In recept je zelo enostaven za pripravo. Majhna napaka, ki sem jo naredila, namesto da bi pravilno prebrala recept in videla, da je kakav pomešan s sladkorjem. Šel sem ga dodati mandljem in čokoladi.

In ker sem se bala, da bi bila zelo svetla barva, sem sladkorju končno dodala še žlico kakava, a so bile torte še vedno predobre in sladkor v notranjosti ravno popoln. Ko sem prišel iz šole, so moji otroci pojedli skoraj po 2 kosa, zjutraj pa so jih nekaj prinesli s seboj v škatlah za kosilo.

Ena stvar je gotova, da bodo te torte pogosto končale v tesno zaprti škatli v moji omari, saj ne samo, da so te male alzaške bredele tako dobre, ampak jih je zelo enostavno narediti, in jaz, ki pogosto pripravljam kremo za spremljavo torte in sladice za moje otroke ali samo za malenkosti, mislim, da bom te schatzy pripravljala kar pogosto.

Schatzy čokoladni mandljevi poljubi

Za ostale recepte za bredele ali božične piškote predlagam:

Schatzy čokoladni mandljevi poljubi

Schatzy čokoladni mandljevi poljubi

kuharska ljubezen

 • 125 g zdrobljeni mandlji
 • 125 g naribano temno čokolado
 • 2 vs. grenkega kakava
 • 1/2 vs. cimet
 • 2 beljaki
 • 125 g fini sladkor
 • Pečico segrejte na 150°C (konvekcijska toplota).

 • V skledi zmešajte čokolado, cimet in naribane mandlje.

 • Beljake stepemo in na polovici dodamo sladkor in kakav naenkrat, ne da bi mešali, dokler ne dobimo čvrste zmesi.

 • Beljake z lopatko vmešamo v prejšnjo zmes, medtem ko nežno dvigujemo maso.

 • Z 2 žlički oblikujemo majhne kupčke in jih položimo na pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem ali pekačem.

 • Pečemo jih približno 30 minut v predhodno ogreti pečici na 150°C.

Schatzy čokoladni mandljevi poljubi

Okusiti Majhna torta, Torte pecivo Bredele božič

S tem receptom spremljam Flo v kuhinji in bela kuhinja in v Gurmanski adventni koledar 2021. Vsak dan se odpre okno tega koledarja z izbrano temo in 3 ali 4 recepti, ki jih predlagajo 3 ali 4 blogerji. Za danes je to tema: Macarons & Co


Preizkusili ste enega od mojih receptov, fotografije mi pošljite na moj mail:

Če želite prejeti recepte moje blog za hitro in enostavno kuhanje, naročite se na moje novice:

Similar Posts

Leave a Reply