Pekarna

Recept za rahlo maso za palačinke

Recept za rahlo maso za palačinke
Written by admin
Recept za rahlo maso za palačinke
Recept za rahlo maso za palačinke

Recept za rahlo maso za palačinke

Pozdravljeni vsi skupaj,

Nadaljujem s svojimi recepti za palačinke in danes je tukaj recept za rahlo testo za palačinke enostavno in natančneje: sladko, ki ga veliko uporabljam za svoje sladice. Na splošno pogosteje pripravljam navadno maso za palačinke, saj ko je narejena, lahko iz nje naredim bodisi jedi in predjedi, bodisi drugače preprosto pripravim sladice ali sladke recepte za hitro malico ali malico.

Poleg tega si lahko ogledate veliko receptov in idej za recepte za palačinke, med mojimi recepti boste našli recept za maso za ajdove palačinke, ki mi je zelo všeč v mojih slanih receptih.

Tokrat sem se pustila za uresničitev sladke vaniljeve mase za palačinke, ki jo je zelo pogosto pripravljala moja mama, na začetku sem z vami želela deliti recept za lahke palačinke Cyril Lignacpa sem si rekla: najprej častim mamin recept za palačinke, mogoče pa kdaj drugič pogledava recept Cyrila Lignaca in skupaj pogledava, kakšna je razlika med obema receptoma:

Ko rečem sladka masa za palačinke, ne gre za to, da v maso dam 1 kg sladkorja, ampak je samo ena (01) žlica sladkorja in malo stopljenega masla. Prisotnost teh dveh pomeni, da bo palačinka med peko hitro prevzela barvo, zato morate paziti na svojo palačinko!

Kako pripraviti rahle palačinke?

Mamin recept za palačinke je dolgo ostal neprekosljiv recept, ki ga nisem mogla zamenjati za nič na svetu in med nami, kako spremeniti recept, ki nas spominja na najlepše spomine, lahke palačinke, ki so bile tako dobrega okusa da ga drugje ne bi našli, še posebej, ker se ni lahko kar tako lotiti uresničevanja drugega recepta, ne da bi zares vedeli za rezultat.

Priznam, da sem še dolgo ostala zelo zvesta kuhanju svoje mame in babice, že zato, ker sta bili zame odlični kuharici in vse njune kuharije so bile predobre. Šele s prihodom interneta sem se odločila za nadaljnje teste, še posebej, ko vem, da je na drugi strani ekrana druga oseba, ki je pripravila recept za svojo malo družino.

Moja mama ima čarobnost v svoji kuhinji, samo s kozarcem vode, jedilno žlico in leseno žlico je pripravila najboljše jedi in sladice, tako je bilo s temi palačinkami, kozarec moke tam, kozarec mleka tukaj, obrat s svojo leseno žlico in tada!

Moka: vedno bela moka za pecivo, to je bilo mamino načelo pri tortah in pecivih. In za svoj recept za palačinke je vedno uporabila svoj poseben kozarec za vodo, ki se ga ne smete nikoli dotakniti ali še huje razbiti. Ta kuhinjski kozarec je bil dolgo časa njegova merilna skodelica.

Bil je običajen kozarec za vodo s prostornino 240 ml. Še vedno 2 kozarca bele moke. Ko sem sama začela delati ta lahek in enostaven recept za testo za palačinke in ko sem si kupila tehtnico, no:

2 kozarca moke = 350 gr moke

jajca: 3 sveža jajca, ki bi jih predhodno stepla, preden bi jih vmešala v moko. V številnih receptih bomo prebrali slavni stavek:

v moki naredi jamico in vanjo razbij jajca.

Ni pa lepšega kot jajca razbiti v skledo, jih 3 do 4 potegniti z vilicami, da se beljaki zrahljajo, predvsem bo pomagalo, da se izognete grudicam, pa tudi mešanje testa bo veliko lažje.

sladkor: samo žlica, nič več! še posebej, ker bomo potem palačinke okrasili z jabolčno, pomarančno ali marelično marmelado. Zato v recept ne vnesite preveč sladkorja.

Mleko: Uporabite lahko polnomastno ali delno posneto mleko. Priznam, da smo takrat imeli zelo sveže kravje mleko, ki se je prelivalo v rumeno in je imelo neverjeten okus in kremastost. Zdaj ne uporabljamo pasteriziranega mleka.

V maminem receptu so bili to 3 kozarci mleka pri sobni temperaturi. 3 kozarci mleka so 750 ml mleka. Mama pa ni porabila vsega mleka naenkrat. Mleko je dodajala zelo počasi in ob pogledu na teksturo svojega testa se ustavila pri skoraj 2 kozarcih in pol, a ne samo!

Vse je igralo naprej Prvi krep: ko je pekla prvo palačinko, je mama gledala, kako se testo širi po zelo vroči ponvi, hitro ali s težavo, če je masa gosta ali se s težavo razleze po ponvi, je to zato, ker ji manjka tekočine, potem pa je dodal še mleko.

Količina mleka je bila odvisna od dveh dejavnikov: velikosti jajc in kakovosti moke! če so bila jajca velika, smo dodali manj mleka. In ali je moka tista, ki popije preveč tekočine ali ne?

Kar se mene tiče, pri moki, ki jo uporabljam, se vedno znajdem 700 ml mleka. Redko se zgodi, da dodam preostalih 50 ml.

maslo: Moja mama je v maso za palačinke vedno dala sveže kravje maslo vse rumeno in zelo okusno, pol (1/2) kozarca stopljenega masla in je dalo neverjeten okus palačinkam.

Tukaj uporabljam bodisi polslano maslo, tako da v testo ne dodajam soli, ali pa navadno maslo s ščepcem soli v testu!

Vanilija: če imate svež vanilijev strok, seveda ni boljšega načina za odišavljenje palačink, lahko prelijete malo mleka s prepolovljenim in postrganim vanilijevim strok. Sicer lahko uporabite vanilijev sladkor, drugače dodajte limonino ali pomarančno lupinico.

Recept za rahlo maso za palačinke

Tukaj je nekaj receptov, ki jih lahko pripravite s temi lahkimi palačinkami:

Recept za rahlo maso za palačinke

Recept za rahlo maso za palačinke

ljubezen do kuhanja

vrsta jedi palačinke, sladice, osnovni recept

Kuhinja enostavno kuhanje

  • Segrejte 100 ml mleka s prepolovljenim in postrganim strokom vanilije. Odstranite z ognja in pustite, da se napolni.

  • V skledo damo moko in sol, premešamo z ročno metlico, da zmes prezrači. Izkopljemo jamico in dodamo razbita in rahlo stepena jajca.

  • Vanilijev strok odstranimo iz mleka in ga dodamo preostalemu mleku.

  • zdaj dodajte malo mleka jajcem, medtem ko ostanejo v sredini jamice, in premešajte.

  • Mleko nadaljujte zelo počasi, dobro v sredino, moka bo postopoma padla v tekočo zmes in tako ne boste imeli grudic. Nadaljujte tako, dokler se vsa moka dobro ne vpije v zmes. hitro lahko uporabite palični mešalnik.

  • Dodamo stopljeno in ohlajeno maslo, nato skledo pokrijemo s prozorno folijo in pustimo počivati ​​30 minut na delovni površini.

  • Ponev za palačinke segrejemo s koščkom masla in pečemo palačinke 1 minuto na vsaki strani, ponev za palačinke mora biti zelo vroča, pečemo na prvi strani, dokler palačinka ne odstopi od sten, obrnemo na drugo stran in pečemo 1 minuto, palačinke obrnite na prvo stran, pustite nekaj sekund in odstranite iz ponve.

  • Palačinke hranite na velikem krožniku in jih vsakič pokrijte s čisto kuhinjsko krpo, da se palačinke ne izsušijo.

Recept za rahlo maso za palačinke

hitro kuhanje, zdravo kuhanje, spremstvo, sladica, zajtrk, enostavno kuhanje

Ste preizkusili katerega od mojih receptov, pošljite mi fotografije na moj e-mail:

Če želite prejeti moje recepte hiter in enostaven kuharski blog, naročite se na moje glasilo:

About the author

admin

Leave a Comment