Pekarna

Recept za lieške vaflje (lieški vaflji)

Recept za lieške vaflje (lieški vaflji)
Written by admin
recept Liège vaflji, vaflji z bisernim sladkorjem Belgijski vaflji
Recept za Liège vaflje

Recept za lieške vaflje (lieški vaflji)

Pozdravljeni vsi skupaj,

The Belgijski Liège vaflji so mehki znotraj in hrustljavi zunaj z neprimerljivim karameliziranim okusom. Ne samo, da je popoln zajtrk ali prigrizek, ampak je tudi odlična in razvajajoča sladica. Za razliko od recepta za Liège vaflje, začnemo z osnovo iz kvašenega testa namesto s tekočim testom kot za navadne vaflje.

Za moje otroke Lièg vafljiSo popoln prigrizek, še posebej okrašeni s sadjem in majhno vrtnico iz stepene smetane ali sladoleda. Z moje strani je sladkor popoln v tem receptu, razen svežega sadja ni treba dodati nobene priloge, drugače pa imam raje, da je z malo kave ali latte včasih brez sladkorja.

to Recept za Liège vaflje je moj najljubši in čeprav tu v Angliji ni enostavno dobiti bisernega sladkorja, a takoj ko ga najdem, je to prvi recept, ki ga pripravim za svoje otroke, ne da bi pozabil narediti mona in kraljevo krono, dokler imam sladkor v rezervi.

Naj povem, da sem ta recept za lieške vaflje prvič pripravila leta 2016 in sem iz bloga izbrala Manuejev recept Manuejev obrok (škoda, da članka ni več na njegovem blogu), sem moral pripraviti recept z granuliranim sladkorjem namesto bisernega sladkorja. Ko sem nameraval pripraviti recept, sem bil prepričan, da imam kozarec bisernega sladkorja, ki mi ga je svakinja prinesla iz Francije.

Pripravila sem testo, ga pustila vzhajati in šla iskat povsod po omari in nemogoče najti kozarec, in ko sem vprašala moža, mi je rekel, da ga je vrgel stran, ker mu je potekel rok uporabe!!!! Kaj, a se mi sanja, cukru poteče??? Mislim, da se rok uporabnosti še vedno zlorablja pri nekaterih izdelkih, predvsem ne pri sladkorju??? Kako bo sladkorju potekel ali potekel…. Ojoj, ojoj … Trik industrij in kako manipulirajo s potrošniki! In nekateri se ujamejo v past!

Lièški vaflji ali vaflji z bisernim sladkorjem prihajajo naravnost iz Belgije. Narejene so iz gostega kvašenega testa, bogatega z maslom, ki je nekoliko podobno testu za kruh. Pearl sladkor se nato po vzhajanju vmeša v maso in pri peki vafljev ta sladkor lepo karamelizira, da daje vafljem intenziven okus in barvo, pazi da se ne zažge vse! Liège vaflji so bolj rustikalnega videza, bolj neurejenih oblik in videza.

recept Liège vaflji, vafelj z bisernim sladkorjem Belgijski vaflji 2
Liège vaflji z bisernim sladkorjem

Kaj je biserni sladkor?

Lièški vaflji zahtevajo posebno sestavino, ki je ni mogoče odstraniti, belgijski biserni sladkor, to sem vam že povedal zaradi pomanjkanja biserni sladkor Slednjega sem zamenjal z granuliranim sladkorjem, vsekakor so bili vaflji dobri, vendar ni bilo tega čarobnega učinka karamelizacije, zlasti na skorji, ki daje edinstven okus lièškim vafljem, zato ga ne morete prezreti ali zamenjati, ta sladkor je tisto, kar popolnoma naredi ti vaflji, ker se ne raztopi v testu, se bo med kuhanjem vaflja rahlo stopil in karameliziral, pri čemer bo ostal slasten majhen žepek rahlo hrustljavo sladkega okusa.

Biserni sladkor je vrsta sladkorja za peko, narejen je s stiskanjem belega sladkorja v velike “kose” sladkorja. V Evropi je bolj priljubljen predvsem v Belgiji in na Švedskem. Zaradi velikosti kroglic se ne bo raztopilo v vaših pekovskih izdelkih. Švedski biserni sladkor je ponavadi manjši in je kot nalašč za preliv pekovskih izdelkov, da lepo hrustljajo. Belgijski biserni sladkor je nekoliko bolj grob – popoln za lieške vaflje!

Kako pripraviti vaflje iz plute?

Pripravite testo: Če uporabljamo svež kvas, je najbolje, da kvas najprej raztopimo in spenimo v tekočini, nato ga vmešamo v moko, nato dodamo jajca in maslo v koščkih. z instant suhi kvas Nadaljujem na enak način, vendar sem tokrat izbral to drugo metodo, da grem hitreje in rezultat je bil zelo zadovoljiv:

– V ponvi segrevajte mleko in maslo, dokler se maslo ne stopi. Knjiga.

– V skledo damo moko, ščepec soli, vanilijev sladkor in instant kvas. Dodajte stepena jajca in nato pinjenec.

– Vse premešamo in gnetemo 5 minut. (Za pripravo testa lahko uporabite kuhinjski robot)

Pustimo, da testo vzhaja in počiva: Pustite, da testo vzhaja, dokler se ne podvoji, lahko ga pustite na delovni površini od 30 minut do 1 ure, odvisno od temperature prostora, sicer pa testo čez noč pustite v hladilniku, naslednji dan ga vzamete ven in ohladite, odplinite in nadaljujete. z receptom.

Dodajte biserni sladkor: po tem, ko ste testo razplinili, nežno vnesite biserni sladkor, količina je velika, zato se prepričajte, da je biserni sladkor dobro vstavljen in da se ne znajdete z žepom, ki vsebuje samo sladkor, ni vam treba gnetiti, udarjati testo v vse smeri in bo dobro delovalo.

Pripravite vaflje: Testo lahko razporedite med 2 lista papirja za peko in z modelčkom za piškote izrežete kroge, sicer pa, kot je navedeno v receptu, odtehtate kose testa, ki merijo skoraj 50 do 55 g, jih oblikujte v kroglo in sproti nadevajte. ponva.

Kuhanje : kroglice kuhajte v vašem pekaču za vaflje skoraj 3 minute, z mojim pekačem za vaflje, ki ima samo eno nastavitev 3 minute, je bilo popolno, nastavil sem časovnik, da ne pozabite. Velikost vafljev bo odvisna od vašega pekača za vaflje, prostora, ki nastane med ploščami, ko zaprete pekač za vaflje, in seveda tudi od časa kuhanja, tako da presodite sami.

recept Liège vaflji, vaflji z bisernim sladkorjem Belgijski vaflji
enostavni Liège vaflji

Če želite več sladkih receptov, kot je ta, odličnih za zajtrk, malico ali malico, zakaj ne poskusite:

Kako shraniti Liège vaflje?

S spodaj navedenimi količinami boste imeli 18 kosov, odvisno od teže, ki jo boste dali kroglicam iz testa. Če ste številni in požrešni, bo zelo hitro izginilo.

V nasprotnem primeru jih lahko hranite 2 dni v dobro zaprti nepredušni škatli. Ali pa jih hranite v zamrzovalniku v tesno zaprti zamrzovalni vrečki. Za nekaj minut vzamemo iz zamrzovalnika in ponovno segrejemo toaster če gre le za 1 ali 2 kosa, če pa jih boste vzeli več, jih dajte v zelo segreto pečico.

Recept za Liège vaflje

Kuhinjska ljubezen

Čas priprave 10 min

Čas kuhanja 10 min

Skupni čas 20 min

vrsta jedi malica, malica, pecivo

Kuhinja belgijska kuhinja

 • 375 g navadna moka
 • 135 g mlačno mleko
 • 35 gr svež kvas Namesto tega sem dala 1 žličko dehidriranega kvasa
 • 2 jajca
 • 1 ščepec sol
 • 1 vrečka z vanilijev sladkor
 • 200 gr maslo
 • 250 gr biserni sladkor
 • V skledo damo mleko in maslo. To tekočino segrevajte, dokler se maslo ne stopi. Rezervirati.

 • V sekljalnik ali drugo posodo damo moko, ščepec soli, vanilijev sladkor in kvas, premešamo.

 • Tekoči zmesi dodamo 2 jajci, stepemo.

 • Tekočo mešanico na koncu dodamo mešanici moke,

 • Pustite stati od 30 minut do 1 ure, odvisno od sobne temperature.

 • po tem, ko testo razplinite, nežno vnesite biserni sladkor, količina je velika, zato se prepričajte, da je biserni sladkor dobro vstavljen in se ne znajdite z žepom, ki vsebuje samo sladkor

 • natehtajte skoraj 50 do 55 g testene kose, jih oblikujte v kroglo in sproti polagajte na pladenj.

 • Razporedimo jih v pekač za vaflje in kuhamo toliko časa, da dobijo lepo barvo, v mojem pekaču za vaflje sem porabila 3 minute za vsako kuhanje.

Dobrote Enostavno kuhanje Hitra hrana Slaščičarna Okusiti Doma narejeno Sladice

Ste preizkusili katerega od mojih receptov, pošljite mi fotografije na moj e-mail:

Če želite prejeti moje recepte hiter in enostaven kuharski blog, naročite se na moje glasilo:

About the author

admin

Leave a Comment