Recept za enostavne ajdove vaflje

43
Recept za enostavne ajdove vaflje
Recept za enostavne ajdove vaflje
Recept za enostavne ajdove vaflje

Recept za enostavne ajdove vaflje

Pozdravljeni vsi skupaj,

Za gurmanski zajtrk, sladek brunch ali hiter prigrizek bo ta preprost recept za ajdove vaflje razveselil ljudi, ki se bodo pridružili mojim receptom za pustni pust. Ti ajdovi vaflji so zelo okusni, hrustljavi na vrhu in zelo mehki v notranjosti, ne glede na to, ali jih jemo s sadjem, kapljico javorjevega sirupa ali slano masleno karamelo, je prava poslastica.

Nisem pričakovala, da bodo ti ajdovi vaflji všeč mojim otrokom, ki so daleč raje lieški vaflji, res so uživali v teh belgijskih vafljih iz ajde. Ne vem, če jim lahko rečem belgijski vaflji, ampak priprava je čisto takšna kot pri belgijskih vafljih, zračen pripravek proti koncu s stepenim beljakom. Včasih goljufam in hitro naredim vaflje Cyril Lignac, kar je hitra priprava. Priznam pa, da tradicionalna priprava daje boljši rezultat.

Ta recept za ajdove vaflje sem našla na blogu Viviane karkoli jemoin tam sem odprl svoj paket Ajdova moka Moral sem ga dobro uporabiti! Zaradi vafljev, ki so predobri, res dobri, da jih boste pripravili čim pogosteje, morate imeti le svoj zavojček moke in železo za vaflje na dosegu roke.

Kateri pekač za vaflje izbrati?

To ni sponzoriran članek, prišel sem, da vam povem svoje skromno mnenje o nakupu aparata za vaflje in kako vedeti, kako vlagati. Imel sem dober aparat za vaflje znamke tukaj v Angliji, a moj bog, sovražil sem ga uporabljati, ker ko se je umazal, je bila velika preizkušnja očistiti predvsem zadnjo stran ali pa je cela pasta ostala lepljiva, mokra in pred pokrovom električnega žice!

aparat za vaflje, ki ga je težko očistiti
aparat za vaflje, ki ga je težko očistiti

Izogibajte se tovrstnemu aparatu za vaflje, saj odkrito povedano, priprava in kuhanje vafljev ne vzame več kot eno uro, čiščenje pa vam bo vzelo eno uro, preizkušnja! Napaka, kot vidite na fotografiji, že so robovi kuhalnega prostora dvignjeni glede na podlago in kabel, ki greje ploščo od zgoraj, nenadoma bo presežek testa samodejno stekel po kablu in temu dodal hlapov, ki se sproščajo med kuhanjem, bo testo ostalo mokro in ga je nemogoče enostavno očistiti.

Torej, če boste nakup opravili prek spleta, si dobro oglejte to stran pekača za vaflje, to je zelo pomembno! Res je, da je zdaj veliko izbire in veliko konkurence, in ni zato, ker je aparat za vaflje drag, da je boljši, ali da je aparat za vaflje, ki je cenovno ugoden, torej ni dober.

Osebno sem ravnokar kupil pekač za vaflje s ploščami, ki se snamejo, vendar ni tri v enem kot na povezavi, ki sem vam jo dal zgoraj. Kupil sem tega: Aparat za vaflje Brevillene bom vam rekel, da je odličen in da je veličasten, saj je čas kuhanja vafljev, kot je navedeno v knjigi, ki je priložena, 7 minut! Je kar ogromen in za moj današnji recept za vaflje sem morala porabiti skoraj 9 minut, da sem imela te čudovite barve, ki jih vidite iz mojih vafljev, in še posebej, da sem imela zelo hrustljavo skorjico.

kot sem slišal od strokovnjaka, morate počakati, da para neha uhajati iz aparata za vaflje, da nehate kuhati!

Kuhanje vafljev v aparatu za vaflje Breville
Kuhanje vafljev v aparatu za vaflje Breville

Na sliki vidite, kako sem po 7 minutah peke odstranila vaflje, ne ravno prave barve, tam pa se peče spodnji krožnik, peka zgornjega krožnika je bila še bolj svetla, vendar so bili vaflji dobro pečeni in lepo hrustljavi- žvečljiv. Za ostalo sem moral kuhanje podaljšati.

Kar mi je bilo všeč po drugi strani ni dejstvo, da lahko plošče ločiš, da jih očistiš, ampak predvsem to, da ima krožnik proti zadnji strani zelo visok rob, tako da tudi če bo testo teklo, že ne bo steklo. sploh proti zadnji strani pekača za vaflje, pa tudi tam je majhen prostor, kjer bo testo teklo in se kuhalo, je majhen ampak s konsistenco mojega testa nisem imela težav!

Vendar morate vedeti, da sem za kuhanje samo 10 vafljev, torej 5 kuhanj, preživel 1 uro pred aparatom za vaflje! In ne vem, kako bo z lieškimi vaflji, ker so se v mojem starem pekaču za vaflje skuhali v 3 minutah… nadaljevanje za nove podatke!

Recept za enostavne ajdove vaflje

Kar mi je bilo všeč pri tem aparatu za vaflje je velikost vafljev, ki so v primerjavi z mojim prvim izdelovalcem vafljev zelo ljubki, tako da ima ta 4 x 5 in govorim o teh lepih modelih aparata za vaflje, moj stari je imel 5 x 5 in to je bilo ogromno. Želel bi si vafelj, ki daje 4 x 4, vendar nadaljujem iskanje.

Tu v Angliji imamo to blagovno znamko Aparat za vaflje Lakeland, dela 4 vaflje hkrati, na obeh straneh ima prostor kamor teče odvečna masa in se hkrati kuha, bo videti kot nekakšni mali krofi, ko sem ga želela kupiti je bil v prodaji ven. In kot po čarovniji, ko pišem ta članek, imajo zalogo 😉

Malo moram razmisliti, ker imam tam 3 pekače za vaflje, enega bom uporabljala le redko, ker moram najprej poskusiti Liéges vaflje iz mojega novega pekača za vaflje, da vidim barvo in čas kuhanja. In imam pekač za vaflje, ki ga kar pogosto uporabljam za pripravo slanih vafljev in priznam, da se zaenkrat še nisem pripravljena obremenjevati s 4. pekačem za vaflje, četudi me tisti iz Lakelanda zelo mika. Poskušal sem najti, ali obstaja podoben aparat za vaflje na Amazon France, da bi vam posredoval povezavo, vendar ga nisem našel!

Sicer pa ti kako je tvoj pekač za vaflje? in kako kuhati v njej?

Recept za enostavne ajdove vaflje

kuharska ljubezen

vrsta jedi sladice, malica, zajtrk

Kuhinja enostavno kuhanje

 • 100 g od Ajdova moka
 • 70 g od moka T55
 • 30 g od Koruzna moka
 • 1/2 vs. kava pecilni prašek
 • 1/2 vs. kava sol
 • 2 jajca pri sobni temperaturi
 • 40 g od srček
 • 35 g od maslo
 • 340 ml polnomastno mleko pri sobni temperaturi
 • V posodi za mešanje zmešamo moko s škrobom ali koruznim škrobom, kvasom in soljo

 • Dodamo rahlo stepene rumenjake, med in ohlajeno stopljeno maslo,

 • dodamo mleko in zmešamo s potopnim robotom (lahko tudi v mešalniku), da dobimo gladko pripravo

 • Beljake stepemo s ščepcem soli, jih nežno vmešamo z lopatko

 • Takoj, ko je zmes homogena, pokrijemo in pustimo, da testo počiva +/- 1 uro

 • Aparat za vaflje segrejemo, namastimo in spečemo vaflje

Recept za enostavne ajdove vaflje

Torte Okusiti Zajtrk Hitra hrana Mardi Gras sladice Prigrizek

Preizkusili ste enega od mojih receptov, fotografije mi pošljite na moj mail:

Če želite prejeti recepte moje blog za hitro in enostavno kuhanje, naročite se na moje novice:

Similar Posts

Leave a Reply