recept za domače angleške mafine

58
recept za domače angleške mafine
recept za domače angleške mafine
recept za domače angleške mafine

recept za domače angleške mafine

Pozdravljeni vsi skupaj,

Tukaj je eden mojih najljubših zavitkov, ki jih pripravim na hitro, ne da bi morali vklopiti pečico, angleški mafini oz angleški mafini so rahlo sladke, z mehko in zračno drobtino, kot nalašč za okusen zajtrk ali gurmanski malico. Ti zvitki, ki me tako zelo spominjajo na batbote, a ne na tako zračno drobtinico.

Pravi recept za angleške mafine, kot sem se ga naučil v eni od mojih starih angleških kuharskih knjig, je bil preproste sestave, to je samo moka, sol, kvas, malo olja in tople vode, da se testo zajame, potem so mafini pečeni. na ponev in končano v pečici, tako da nastane ploščat žemljica s čudovito zlato skorjo.

Danes pa si bomo ogledali drugačen recept za okusne domače angleške mafine z okusom masla in predvsem, ki jih bomo kuhali samo v ponvi!

Velikokrat delam angleške mafine z belo moko, lahko pa uporabite polovico polnozrnate moke in polovico bele moke in rezultat je zelo okusen. Kruh je malo manj puhast s polnozrnato moko, a ker je to tekstura angleških kolačkov, ne morete zaznati razlike.

Pri kuhanju angleških mafinov mi je najbolj všeč uporaba zdroba ali polente, ki se bosta prijela na skorjo kruhov in ki bosta med kuhanjem dala neverjeten vonj in hrustljavo. Priznam, da imam raje zdrob kot polento, ker je bolj fina. Če pa ne dobite enega ali drugega, lahko uporabite tudi moko, vendar rezultat ni tako lep.

Obstajata dva načina za oblikovanje angleških mafinov. Prvi je, da oblikujete majhne kroglice, kot to počnete z žemljicami, drugi pa je, da testo razmažete na skoraj 1 cm debelo in z modelčkom za piškote izrežete rezine.

Izberete lahko enega ali drugega glede na rezultat, ki ga želite imeti, z oblikovanjem kroglic boste imeli bolj okrogle in bolj zaobljene mafine, drugi pa bo dal bolj ploščate in bolj enotne mafine.

recept za domače angleške mafine

Angleški mafini so kruh z mehko, vlažno in okusno drobtino, popolni so v sendvičih s poširanimi jajci ali samo z maslom, res je najpomembneje, da jih prepolovite in na drobtini rahlo popečete ter uživate toplo.

Če želite, da bodo ti angleški mafini nekaj časa sveži, jih postavite v nepredušno posodo za največ 5 dni, ne da bi jih prepolovili, da ostanejo vlažni. Druga možnost je, da jih zamrznete že razpolovite do enega meseca. Iz zamrzovalnika gredo naravnost v toaster in voila, tako kot sveže pripravljeni!

Današnji recept sem našla na blogu vanessa malo bohnija in tako kot ona sem gnetenje delala s Thermomixom, vi pa seveda lahko gnetete ročno ali v kuhinjskem robotu.

Nasveti za uspešne angleške mafine:

– Po razplinjevanju testa samo tako, da ga preluknjamo, ga ne delamo preveč, da mu ne damo preveč elastičnosti.

– Testo tanko razvaljamo na skoraj 1 cm in izrežemo kroge premera skoraj 10 cm.

– Potresemo z zdrobom za hrustljav zaključek skorje.

– Kuhajte v a ponev s težkim dnomali na a izdelovalec krep na zelo nizkem ognju: moj pekač gre od 0 do 7, jaz kuham med 2,5 in 3. Če je prevroče, bo skorja hitro zapekla, notranjost pa bo skoraj surova in pastozna.

– Pečenje angleških kolačkov bo trajalo skoraj 8 minut, trik, da se prepričate, da je sredina pečena, vstavite termometer in naj bi kazali nad 96˚C.

– Mafine pustite, da se dobro ohladijo, preden jih razrežete, da jih okusite.

recept za domače angleške mafine

recept za domače angleške mafine

Angleški mafini ali angleški mafini so rahlo sladki, z mehko in zračno drobtino, so kot nalašč za okusen zajtrk ali gurmanski brunch.

 • 20 g maslo
 • 250 ml pol posneto mleko
 • 1 vs. sladkor v prahu
 • 1 vs. žlička suhega pekovskega kvasa
 • 450 g moke
 • 1.5 vs. sol
 • 1 vs. žlice finega pšeničnega zdroba
 • V skledo Thermomixa dodamo maslo in ga stopimo 1 minuto 30 pri 90°C pri hitrosti 1.

 • Dodajte mleko, sladkor, kvas in programirajte 2 minuti pri 37°C pri hitrosti 2.

 • Ko zazvoni, dodamo moko, sol in gnetemo 2 minuti 30 minut v načinu gnetenja.

 • Testo damo v skledo in ga pokrijemo s kuhinjsko krpo. Pustite počivati ​​1 uro 30 minut pri sobni temperaturi.

 • Testo na pomokani delovni površini razvaljamo na približno 1 cm debelo.

 • S kozarcem izrežite kroge iz testa in ga uporabite kot rezalnik.

 • Obe strani potresemo z zdrobom in pustimo počivati ​​pod kuhinjsko krpo še 30 minut na pekaču, tako da razporedimo kroge testa.

 • Pečemo v zelo vroči ponvi brez dodajanja maščobe, mafini bodo med kuhanjem nabrekli. To traja od 3 do 5 minut na stran, odvisno od moči vašega ognja.

 • Pustite, da se ohladi na rešetki.

recept za domače angleške mafine

kruh, Ramadan, mednarodna kuhinja, enostavno kuhanje, hitro kuhanje, sendvič, malica

Preizkusili ste enega od mojih receptov, fotografije mi pošljite na moj mail:

Če želite prejeti recepte moje blog za hitro in enostavno kuhanje, naročite se na moje novice:

Similar Posts

Leave a Reply