Preprost recept za kaviar iz jajčevcev

40
Preprost recept za kaviar iz jajčevcev
Preprost recept za kaviar iz jajčevcev
Preprost recept za kaviar iz jajčevcev

Preprost recept za kaviar iz jajčevcev

Pozdravljeni vsi skupaj,

Za ljubitelje jajčevcev je tukaj namaz iz te zelenjave na žaru, ki se imenuje kaviar iz jajčevcev, recept, ki mora biti zame vedno na ramazanskem jedilniku. To ime kaviar iz jajčevcev izvira iz Rusije, ljudje, ki si niso mogli privoščiti nakupa pravega kaviarja, so ta recept za jajčevce pripravili kot nadomestek, kaviar reveža, namesto da bi rezine kruha namazali s pravim kaviarjem, ga namažejo s kaviarjem iz jajčevcev! Če sem iskren, imam raje okus tega namaza iz jajčevcev kot pravi kaviar 🙂

Mama nam je vedno pripravljala ta recept, nisem pa vedela, da se imenuje: le Kaviar iz jajčevcevza nas je bil a solata iz jajčevcev na žaruki smo ga na polno okusili z dobrim matlouhom, arabskim kruhom ali a kebab kruh torej v moji glavi je recept moje mame, recept iz alžirske kuhinje.

Prej sem vam povedal, da se je ime kaviar iz jajčevcev rodilo v Rusiji, vendar se ruski recept zelo razlikuje od tistega, ki ga bomo videli danes. Ruski recept se imenuje Baklajannaya Ikra, in je narejen iz ocvrtih jajčevcev, čebule, korenja, paradižnika in paprike, začinjen s kečapom, kisom, sladkorjem, česnom in rdečo papriko.

Toda sčasoma in predvsem z internetom sem odkril še druge različice, kot je baba ghanoush, zelo kremasta različica, zlasti z dodatkom tahinija. Ko sem prvič jedel baba ghanouj v hiši mojega sudanskega prijatelja, nisem štel, kolikokrat sem napolnil svojo skledo in videl, da sem jo končal v 3, 4 kozarcih v omaki s pita kruhom, ki sem ga pripravil sam in prinesel nazaj z mano.

Nisem mogel zaznati, kakšna je ta razlika v okusu med kaviarjem iz jajčevcev, ki sem ga delal, in to solato baba ghanouj na žaru, ki jo je naredil moj prijatelj, sprva sem mislil, da gre samo za drugačno nominacijo!

Prijateljico sem seveda vprašala, kaj je dala v solato, in seveda sem to prvič odkrila tahini! Ja, mislim, da ga še nikoli nisem našel v Alžiriji (in govorim o 80. letih), mislim, da zdaj zlahka najdete te sestavine za orientalsko kuhinjo, še posebej od odprtja sirskih restavracij v Alžiriji.

Kako pripraviti recept za kaviar iz jajčevcev?

Za kuhanje jajčevcev, raje v pečici, bolje kot žar na plin, ker se bodo jajčevci dobro skuhali, ne da bi zažgali. Različica, ki jo naredim, ko imam čas,

– Jajčevce po dolžini prepolovim, naredim zareze,

– Polovičke jajčevcev premažem z malo olivnega olja, grobo soljo, timijanom, jajčevce zaprem, pokrijem z alu folijo in dam v pečico…

Rezultata vam ne povem!

Kako okusiti kaviar iz jajčevcev?

Ta kaviar iz jajčevcev je zelo vsestranski:

– lahko ga jeste kot namaz na kruh,

– lahko ga uporabite kot dip ali dip,

– lahko uživate v sendvičih,

– lahko ga jeste kot glavno jed na belem rižu,

– lahko ga uporabite kot preprosto prilogo k pečenemu mesu ali pečenim ribam

Daj no, danes gremo za najpreprostejšo in najlažjo različico za to Kaviar iz jajčevcev! Moj drugi preprost recept za solato, ki mi je všeč tako kot guacamole

Kaviar iz jajčevcev

Kako shraniti kaviar iz jajčevcev?

Po pripravi kaviarja iz jajčevcev ga moramo shraniti v veliki posodi s pokrovom v hladilniku v posodi, tako ga lahko hranimo 3 do 4 dni. Najpomembneje je, da za uporabo uporabite čisto žlico.

Ali ste vedeli, da lahko pripravite veliko količino kaviarja iz jajčevcev, brez dodajanja limoninega soka, in ga hranite v kozarcih vsaj 2 meseca. Hraniti jih je treba le v steriliziranih kozarcih in jih potem, ko jih dobro zapreš, daš v vrelo vodo, tako kot marmelado.

Kaviar iz jajčevcev lahko tudi zamrznete, dajte ga v posodo, primerno za zamrzovalnik. Posodo najprej postavimo v hladilnik, da se ohladi, nato jo zapremo in postavimo v zamrzovalnik. Za odmrzovanje ga premaknite iz zamrzovalnika v hladilnik, nato ga pred okušanjem odstranite na sobno temperaturo.

Kaviar iz jajčevcev

Kaviar iz jajčevcev

Kuhinjska ljubezen

Baba ghanouj je namaz ali solata iz jajčevcev na žaru, začinjenih z olivnim oljem in malo limone, ki jo lahko uživamo s pita kruhom ali okrasimo z rezinami baguette kruha.

Čas priprave 20 min

Čas kuhanja 10 min

Skupni čas 30 min

vrsta jedi Dodatek, začimba, predjed

Kuhinja enostavno kuhanje

  • Operite jajčevce. pečemo jih v pečici ali na žaru;

  • ko postanejo mehki, jih vzamemo iz pečice in damo v vrečko, da se dobro potijo.

  • odstranite kožo.

  • Jajčevce dobro pretlačite z vilicami.

  • začinimo z limoninim sokom, olivnim oljem, soljo, črnim poprom in naribanim česnom

  • premešamo z vilicami.

  • damo v servirno posodo in okrasimo z olivnim oljem.

Kaviar iz jajčevcev
preprost recept za kaviar iz jajčevcev

solato, potopiti, Ramadan, Ramadan, ramazan 2022, hodnik, ekonomična kuhinja

visitcomm.png


Preizkusili ste enega od mojih receptov, pošljite mi fotografije na moj mail:

Če želite prejeti recepte moje blog za hitro in enostavno kuhanje, naročite se na moje novice:

Similar Posts

Leave a Reply