Zdravo kuhanje

Palačinke iz špinače in kremnega sira

Palačinke iz špinače in kremnega sira
Written by admin
Palačinke iz špinače in kremnega sira
ajdove palačinke, polnjene s špinačo in kremnim sirom
palačinke, polnjene s špinačo in kremnim sirom

Palačinke iz špinače in kremnega sira

Pozdravljeni vsi skupaj,

Te palačinke s špinačo in kremnim sirom so okusna ideja za vegetarijanski malico, enostavne za pripravo in dobre za vaše zdravje. Ne samo, da imamo pečeno špinačo, bogato z minerali in vitamini, imamo tudi svež sir, ki nam bo dal dober odmerek beljakovin in temu dodamo ajdo ali ajdove palačinke.

Zelo rada uvajam špinačo v svojo kuhinjo, da svoje otroke navadim na zdravo, bogato in uravnoteženo kuhanje. Ne sprejemajo nobenih receptov za palačinke, ampak imajo radi te palačinke, polnjene s špinačo in sirom. Priznam, da sem v njihove dele dal veliko sira, da bi omilil okus špinače. Za ajdove palačinke pa vedno pustim kakšen nadev brez preveč sira.

Nadev za te palačinke je zelo osnovna in preprosta, včasih, ko imam gobe, ga dušim, dokler se lepo ne stopijo, in jih dam v manjši krožnik, tako da kdor ima rad, ga lahko da v svoje palačinke. Najstarejši sin me vedno prosi, naj naredim jajčno omleto, ki jo doda s tem špinačnim in sirnim nadevom. Mož me vedno sprašuje, ali naj naredim kefto ali pa pečenko piščančje prsi, zelo rad ima meso v vsem!

Tako lahko pripravite ta nadev in zraven položite druge sestavine in daste svoji mali družinici možnost izbire, da si sami naredi nadev.

Včasih, ko mi ostane malo tega špinačnega nadeva, dodam sir ricotta in pripravim z gratiniranimi palačinkami à la florentine, idejo za zelo enostaven in gurmanski večer, s katerim se vsi strinjajo.

Tokrat sem naredila palačinke, včasih pa na isti nadev razbijem jajce, kot da bi pripravila polna palačinka in je predobro.

Ko ne najdem ajdove moke, pripravim navadno testo za palačinke, ki daje tudi popoln rezultat, vendar priznam, da imam osebno raje okus ajdovih palačink v slanem receptu, poleg tega se mi zdi, da je tekstura boljša, vendar je še stvar okusa.

Kako pripraviti nadev iz špinače in sira?

Za ta recept lahko uporabite svežo špinačo, kot lahko uporabite zamrznjeno špinačo.

S svežo špinačo: špinačo damo v veliko vode, da jo dobro operemo in se znebimo prahu. Postavite a ponev s pokrovom na nizkem ognju in segrejte kanček ekstra deviškega oljčnega olja.

Čebulo olupimo, operemo, z nožem ali na drobno narežemo na koščke električni sekljalnik in ga dodamo v ponev. Pustite, da se prepoti in pražite, dokler čebula ne postane zelo prosojna.

Na a rezalna deska, v majhnih količinah vzamemo odcejeno špinačo, jih narežemo in dodamo v ponev ter pokrijemo. Nadaljujte z rezanjem in dajte špinačo v ponev (videli boste, da se količina špinače, ko jo najprej narežete, stopi in v ponvi nežno skuha). Tako nadaljujte, dokler ne porabite vse špinače.

Dodajte začimbe: črni poper, koriander v prahu, česen v prahu. Brez soli ne bomo pustili proti koncu, ker je špinača že precej bogata z minerali in bo jedi dala ta malo slan okus, ne da bi pozabili na svež sir, ki ga boste vnesli, ki je precej bogat s soljo.

zdaj dodamo kremni sir in premešamo z a lesena žlica dokler se ne stopi in odstavimo z ognja. Nadev je pripravljen.

Z zamrznjeno špinačo: Naredimo tako kot s svežo špinačo, le da ko je čebula pripravljena, dodamo vso špinačo naenkrat, ponev pokrijemo in pustimo, da se špinača odtaja in hkrati kuha.

Občasno premešamo, da se špinača hitreje stopi. Ko se omaka zmanjša in je špinača dobro kuhana, dodamo začimbe in kremni sir. Pripravljen je!

ajdove palačinke, polnjene s špinačo in kremnim sirom

Bretonske palačinke, ki sem jih pripravila 2 dni vnaprej, sem jih hranila v posodi, ki smo jo velikodušno prekrili s folijo za živila, da so ostale sveže. Šele potem sem ga segrela ali v mikrovalovni pečici ali v a ponev za palačinke na obeh straneh in vsakemu od mojih otrok sem pustil, da da nadev po lastni izbiri.

Moji najmlajši imajo raje sladko različico z jabolčno marmelado.

Palačinke iz špinače in kremnega sira

vrsta jedi Spremljevalec, predjedi, malica, predjed
  • Čebulo olupimo, operemo, z nožem ali v električnem sekljalniku narežemo na majhne koščke in dodamo v ponev.

  • Pustite, da se prepoti in pražite, dokler čebula ne postane zelo prosojna.

  • Dodajte zamrznjeno špinačo in pokrijte, občasno mešajte, dokler se vsa špinača ne stopi in špinača kuhana.

  • Dodajte začimbe: črni poper, koriander v prahu, česen v prahu. Brez soli ne bomo pustili proti koncu, ker je špinača že precej bogata z minerali in bo jedi dala ta malo slan okus, ne da bi pozabili na svež sir, ki ga boste vnesli, ki je precej bogat s soljo.

  • Zdaj dodamo kremni sir in mešamo z leseno žlico, dokler se ne stopi in odstavimo z ognja. Nadev je pripravljen.

  • Palačinke eno za drugo segrevajte v mikrovalovni pečici za nekaj sekund ali na ponvi za palačinke na obeh straneh.

  • okrasimo celoten obraz palačinke z nadevom iz špinače in frizerja.

  • Krep povaljajte nase in uživajte!

ajdove palačinke, polnjene s špinačo in kremnim sirom

svečnice, popolna jed, enostavno kuhanje, Ramadan, ramazan 2022, malica

Preizkusili ste enega od mojih receptov, fotografije mi pošljite na moj mail:

Če želite prejeti recepte moje blog za hitro in enostavno kuhanje, naročite se na moje novice:

About the author

admin

Leave a Comment