Matlouh z enostavnim Thermomixom (matlou3 express)

66
Matlouh z enostavnim Thermomixom (matlou3 express)
Matlouh z enostavnim Thermomixom
Matlouh z enostavnim Thermomixom

Matlouh z enostavnim Thermomixom

Pozdravljeni vsi skupaj,

Thermomix matlouh olajša pripravo tega alžirskega kruha, ki mora biti povsod prisoten na jedilniku ob ramazanu, še posebej, če ga lahko spremljate čorbo, tagine jagnjetine s suhimi slivami ali okusite dober hmiss. Recept za matlouh s termomiksom je podan z merami na pripravljen gram, razen vode, ki jo bomo prilagodili glede na kvaliteto zdroba in okretnost za transport kruha z delovne površine, kjer je počival do tajina!

Matlouh ali celo matlou3 ali matloue je kruh iz alžirske kuhinje v obliki palačinke, kuhan na lončeni ponvi, imenovani tadjine, ne maroški tagine s pokrovom, temveč tagine v obliki zelo velike ponve, s majhni rahlo dvignjeni robovi, ki so postavljeni na plinski stojalo, za peko kruha na obeh straneh. Bolj eksplicitno sem govoril o alžirskem tadžinu na receptu Matlouh.

Najbolj okusen alžirski matlouh je pripravljen samo z zdrobom, zato ga je treba dobro pregneteti, da se zdroba zmehčajo in da lahko ustvarimo gluten in imamo kruh lahek kot biskvit. Tradicionalna metoda ročnega gnetenja lahko traja do 30 minut ali več, zlasti pri pripravi velike serije.

Spomnim se, da je mama začela z gnetenjem matlouha, ko smo zajtrkovali, da je testo dobro pregnetelo, za dva preostanka testa pa oblikovanje palačink matlou3, še en počitek, preden je prešla na kuhanje.

Način in čas počitka matlouha se ni spremenil, je samo način gnetenja matlouha, matlouh testo lahko gnetete v matomatu za kruh Matlou3 v mapi. Tako kot lahko gnetete z gnetenjem ali v kuhinjskem robotu, kot je tukaj v Thermomixu.

Pri gnetenju matlouha s Thermomixom mi je všeč, da je testo pripravljeno v manj kot 6 minutah. the negativna točka kar mi pri pripravi Thermomix ni všeč je, da ne moreš narediti več kot dveh palačink hkrati. Res je, da je meja teže v Thermomixu 750 gr, osebno naredim dve palačinki za 500 gr zdroba, vendar nočem iti na 3 palačinke za 750 gr zdroba, ker bomo potem dodali še druge. sestavine in gnetenje morda ne bo dobro opravljeno.

Torej, če želite narediti 4 ali celo 6 matlouh palačink, morate prešteti 3 gnetenja, med pripravo manjšega kislega testa in gnetenjem, nato pa izpraznite posodo, če imate samo eno, pustite med vsakim 15 minut. priprava.

Matlouh z enostavnim Thermomixom

– Ko je gnetenje matlou3 testa končano in je testo vzhajalo, testo razdelite na kroglice in ponovno pustite počivati.

– Nato bomo testo razpršili tako, da bo čim bolj fino nastal krog, saj je v tem skrivnost uspeha matlou3, tankega testa, ki bo potem dobro vzhajalo in bo bolj zračno.

– trik, da se testo ne prime na krpo, na kateri leži, je v tem, da po krpi potresemo malo zdroba, če ne še bolje, uporabimo peki papir na prtu, in nanj namažemo testo. Pozitivna točka pri uporabi peki papirja bo predvsem olajšanje transporta štruce kruha do tagine za kuhanje.

matluh kuharski trik
konica za prenos matlouha v ponev

Prej sem vam povedal, da je matlouh ali kot se imenuje v vzhodni Alžiriji Kesra Khmiraje tradicionalno pripravljen samo z zdrobom in kuhan v tajinu, zdaj pa lahko vidimo:

Matlouh z enostavnim Thermomixom (matlou3 express)

Thermomix matlouh olajša pripravo tega alžirskega kruha, ki mora biti povsod prisoten na jedilniku ob ramazanu, še posebej, če ga lahko spremljate čorbo, tagine jagnjetine s suhimi slivami ali okusite dober hmiss.
vrsta jedi pekarna, kruh
Kuhinja Alžirska kuhinja, recept s Thermomixom
 • 500 gr zdrob mešaj med finim in srednjim zame
 • 2 vs. kava pekovski kvas
 • 1 vs. kava sol
 • 1 vs. kava sladkorja
 • 1 vs. žlice mleko v prahu
 • 1 vs. žlice olje
 • 300 do 360 ml voda odvisno od kakovosti zdroba
 • Začnite tako, da v posodo Thermomixa date 200 ml vode, pekovski kvas in sladkor.

 • aktivirajte thermomix 1 min / 37 ° C / hitrost 1.

 • nato dodamo zdrob, mleko v prahu, sol in aktiviramo način gnetenja / 2 minuti

 • v teh 2 minutah gnetenja zelo počasi dodam preostalo vodo skozi odprtino, ne dodajam vse vode naenkrat, ustaviti je treba Thermomix in se dotakniti testa, da vidim, če imaš lepo testo oz. testo, ki je še suho.

 • ponovno gnetemo 3 minute med vnosom olja skozi luknjo in približno zadnjih 30 sekund semena črnice (neobvezno, osebno tokrat nisem dal)

 • pustite, da testo počiva v posodi Thermomixa ali v naoljeni posodi vsaj 40 minut oziroma dokler se testo ne podvoji,

 • Ko se volumen podvoji, testo vzamemo nazaj in ga razdelimo na dva dela.

 • položimo jih na čisto krpo, prekrito z malo zdroba.

 • pokrijte njegove kroglice in pustite stati 15 do 20 minut.

 • kroglice z jabolkom rok razporedimo v kolobarje in pustimo počivati ​​še 30 minut.

 • Kuhajte na glinenem taginu (tradicionalno kuhanje na stativu: tabouna) ali na aparatu za palačinke ali celo na novih električnih kamnitih taginih.

 • Galette spečemo tako na obeh straneh kot okoli galette, ker imam rada dobro pečeno.

Matlouh z enostavnim Thermomixom

pekarna Enostavno kuhanje Alžirija Ramadan ramazan 2022, zdravo kuhanje, dostopna kuhinja

Preizkusili ste enega od mojih receptov, fotografije mi pošljite na moj mail:

Če želite prejeti recepte moje blog za hitro in enostavno kuhanje, naročite se na moje novice:

Similar Posts

Leave a Reply