mandljeve palčke brez glutena

31
mandljeve palčke brez glutena
mandljeve palčke brez glutena
mandljeve palčke brez glutena

mandljeve palčke brez glutena

Pozdravljeni vsi skupaj,

Nadaljujem z recepti, ki sem jih pripravila za aperitiv bife, ki sem ga pripravila za sinov rojstni dan in je spremljal gurmanski večer mesa z žara in gurmanskih solat. Ker je imel eden od sinovih prijateljev alergijo na gluten, sem naredila te brezglutenske predjedi mandljeve palčke.

Na srečo sem naredila veliko količino teh mandljevih palčkov, ker sem mislila, da se bodo drugi sinovi prijatelji ustavili pri paradižnikih financerjih, bučkovih mafinih in solati s testeninami in da bodo pustili te brezglutenske predjedi za Daniela, gurmane! Kar je dobro, da je tako, ti s prijatelji uživajte v aperitivu brez glutenaokusite te palčke iz mandljev in parmezana, ki jih je zelo enostavno narediti, predvsem pa super okusne.

Te mandljeve palčke lahko naredite v hipu, užitek je delati in okusiti tako veliko, da so slastni in zelo okusni. Priznam, da imajo moji otroci zelo radi palčke in nikoli nisem pomislila, da bi naredila recept za brezglutenske palčke.

Kadarkoli moj sin povabi svojega prijatelja Daniela, moram vedno iskati recepte brez glutena, da se lahko zabava kot ti drugi prijatelji, ne da bi imel krivdo v zraku, in ta recept sem opazil na bloguavditorij davno nazaj in da sem se ogrel za priložnosti, kot je danes. Recept je vzet iz kuharske knjige: Velika knjiga ketogenih dietod Ulrich in Nelly Genisson.

Ketogene diete ne poznam dobro, ampak če so vsi recepti za to dieto tako dobri kot ti mandljevi palčki, bom poskusila to dieto, hehehe.

Sama sem v pripravo dodala le malo koruznega škroba, ker sem podvojila količine, a mislim, da sem uporabila malo večjih jajc. Kar naenkrat se mi je testo malo prijelo v roke, in ker sem se želela držati načela brezglutenskega recepta, sem dodala le malo koruzne moke.

Najpomembneje je, da tega testa ne delate preveč, saj bolj ko ga delate, bolj bodo mandlji spuščali maščobo in bolj bo testo lepljivo in če boste dodali preveč koruznega škroba samo zato, da testo je dobro, na koncu tvegate, da imate kruhove, ki so malo trdi in manj okusni.

Za pripravo teh mandljevih palčkov ali teh brezglutenskih predjedi vam svetujem, da uporabite parmezan v bloku in ga sami naribate, se mi zdi bolj okusen od naribanega parmezana v akciji.

V tem receptu uporabimo skoraj 2 žlici olivnega olja, vendar morate vedeti, da 1 žlico zmešamo s sestavinami, drugo žlico pa uporabimo na polovici kuhanja kruhovih palčk, da jih premažemo in damo več barve in hrustljavosti. te predjedi.

mandljeve palčke
mandljeve palčke

mandljeve palčke brez glutena

mandljeve palčke brez glutena

kuharska ljubezen

vrsta jedi Spremljevalec, aperitiv

Kuhinja enostavno kuhanje, brez glutena

  • Zmešajte mlete mandlje, parmezan, timijan, sol, poper in polovico olja.

  • dodamo stepeno jajce in poberemo testo, če je malo lepljivo, dodamo koruzni škrob.

  • Testo samo ročno razporedimo po papirju za peko in narežemo koščke po skoraj 20 g.

  • Vsak kos z dlanjo razvaljamo v fine kruhove.

  • Položite jih na pekač, obložen s peki papirjem.

  • Pečemo 10 minut pri 180°C

  • Premažite s preostalim oljem, nato pa vrnite v pečico še za 7 minut.

mandljeve palčke brez glutena
Predjedi brez glutena

hodnik, Večerja s koktajli Ramadan, ramazan 2021, hitro kuhanje Izziv hitrih receptov božič

Preizkusili ste enega od mojih receptov, pošljite mi fotografije na moj mail:

Če želite prejeti recepte moje blog za hitro in enostavno kuhanje, naročite se na moje novice:

Similar Posts

Leave a Reply