Kuharski recepti

mandljev mchewek (torta brez glutena)

mchewek z mandlji Alžirska torta (torta brez glutena)
mandljev mchewek (torta brez glutena)

mandljev mchewek (torta brez glutena)

Pozdravljeni vsi skupaj,

the mandljev mchewek Kje Mchewek je zelo prefinjena in zelo gurmanska alžirska torta, ki je zelo pretresla moje otroštvo. To je mandljeva torta, zelo gurmanska torta brez glutena. Njegovo ime v alžirskem slengu pomeni “polno bodic”. trnast Kje Začinjenoker so mandljeve kroglice premazane z beljakom in nato z naribanimi mandlji, da imajo ta vidik trna.

To majhno alžirsko pecivo je tako dobro in se topi kot njegovi bratranci, makaroni. To je eden najlažjih receptov, ki jih lahko pripravimo. Mcheweki so zelo enostavni za pripravo in tega recepta ne morete nikoli zamuditi, ne glede na to, ali ste izkušen kuhar ali novinec, ta recept za mandljeve piškote in zelo enostaven, kot boste videli.

Te male mandljeve torte priporočam za vse priložnosti, od največjih zabav do najpreprostejšega popoldanskega čaja. Bil je celo eden od mojih bralcev, ki jih je za božično zabavo predstavil kot Bredeles. Z moje strani morajo biti mcheweki vedno na moji bajramski mizi, ker je to najljubši piškotek mojega moža.

Ta recept za mchewek alžirsko torto vsebuje samo 5 sestavin, če ne štejemo kandiranih češenj. Kar je pri tem receptu še super, je to, da je priprava opravljena v 10 minutah, da se vse sestavine premešajo in pripravijo piškoti, ter 15 minut za peko.

Tako lahko v približno 30 minutah uživate v okusu teh tort s kozarcem metinega čaja ali kave mocha. Mlete mandlje, sladkor, limonino lupinico in jajca zelo nežno premešajte, da se testo pobere, ne mešajte testa preveč, niti ne dodajte preveč jajc. Nato testo razvaljamo v majhne kroglice, kroglice povaljamo v naribanih mandljih in nato spečemo. In to je storjeno!

Morda bo edina stvar, ki bo vzela malo časa za pripravo teh mandljevih mchewek, te slastne alžirske torte brez glutena, če ne želite uporabiti komercialnih mandljev v prahu in narediti vse, celo in to bo trajalo nekaj časa

Olupite mandlje:

Za ljudi, ki ne vedo, lupljenje mandljev pomeni samo: odstranite tanko rjavo lupino, ki prekriva mandlje in je zelo preprosto:

– Lupine mandljev razbijte, da odstranite mandelj s tanko rjavo lupino, trika, ki sem se ga naučil že zdavnaj je, da mandlje z lupino namočite v slano vodo, jih naslednji dan odcedite in pustite, da se posušijo na prostem na zraku bo trup počil in se bo lažje zlomilo (sem poskusil samo enkrat s samo 5 kosi in je uspelo, ne vem kako bo z več)

– zavremo toliko vode, da pokrije vse mandlje, dodamo mandlje in blanširamo vsaj 4 minute.

– mandlje odcedimo in pustimo, da se ohladijo, da se ne zažgejo.

– vsak mandelj pritisnite med palcem in kazalcem na okrogli del mandljev in bo zlahka zdrsnil s kože.

– pustite, da se blanširani mandlji sušijo vsaj 24 ur ali več na prostem, odvisno od temperature prostora in njegove vlažnosti. Če mandlji niso zares suhi, bodo splesnili, če jih boste pred mletjem malce obdržali, in če jih pred mletjem dobro zmeljete, ne boste dobili finega prahu.

Pripravite mlete mandlje:

Zdi se, da je mlete mandlje enostavno pripraviti hitro, vendar se zlahka znajdete z zdrobljenimi mandlji različnih velikosti ali pa končate z naoljeno pasto ali mandljevim pirejem. in da ne bi padli v te napake:

 • mandlji, ki jih boste uporabili, morajo biti zelo suhi in zelo hrustljavi
 • ne glede na moč vašega robota, mlina ali celo thermomixa, delajte v majhnih količinah.
 • ko mandlje zredite v prah, to storite v majhnih impulzih, medtem ko strgate mandljev prah, ki se usede na stene, če se mlin ali robot segrejeta, pustite, da se ohladi, preden nadaljujete z mletjem.

Zdaj bomo pripravili mlete mandlje:

– mandlje v majhnih količinah dajte v posodo robota in jih mletite v majhnih pulzah.

– dobljeni prah precedimo skozi srednje sito, vzemimo, kar ostane v situ, damo v skledo slepila in ponovno zmeljemo. Vsakič precedimo skozi cedilo in grob prašek damo nazaj v slepo. Ko jih ostane le nekaj, dodajte cele mandlje in ponovite postopek, dokler niso vsi mandlji zmleti.

mandljev mchewek (torta brez glutena)

Kakšna je meritev v alžirskih tortah?

Takrat za pripravo alžirskih tort gostitelji v hiši niso imeli na krovu sredstev kot mi zdaj, predvsem pa ne tehtnice za tehtanje in merjenje sestavin, zato uporabljamo mero, v arabščini temu pravimo Kilatorej za merjenje sestavin bomo uporabili posodo, s skodelico je tako kot Angleži in Američani.

Le da ima skodelica dobro določeno kapaciteto: 240 ml.

Toda mera v alžirskih tortah je posoda: kozarec, skleda, skleda za solato, in sicer količina, ki jo želite imeti od torte. Za veliko količino torte se uporablja velika mera, za nekaj kosov pa majhna mera.

zato v tem receptu količina jajc ni natančno navedena, ker je treba poznati mero in dodajaš jajca eno za drugim, dokler ne dobiš prave teksture testa za torte.

mchewek z mandlji, alžirska torta

the mandljev mchewek Kje Mchewek je zelo prefinjena in zelo gurmanska alžirska torta, ki je zelo pretresla moje otroštvo. To je mandljeva torta, zelo gurmanska torta brez glutena. Njegovo ime v alžirskem slengu pomeni “polno bodic”. trnast Kje Začinjenoker so mandljeve kroglice premazane z beljakom in nato z naribanimi mandlji, da imajo ta vidik trna.
vrsta jedi Alžirska torta, torte
Kuhinja Alžirska kuhinja
 • 3 ukrepi za mleti blanširani mandlji
 • 1 mera za fini sladkor
 • Naribana lupinica 2 limon
 • 1 peščica mandlji v kosmičih
 • Kandirane češnje
 • 3. do 4 jajca
 • Priprava:

 • Drobno mlete mandlje zmešamo s sladkorjem in naribano limonino lupinico.

 • Dodamo jajca eno za drugim in mešamo, dokler ne dobimo gladke in homogene paste.

 • Pustite stati 15 minut.

 • Oblikujte kroglice v velikosti oreha, ki jih eno za drugo pomakajte v beljak in vsako kroglico povaljajte v naribanih mandljih, da jih premažete.

 • Sredino vsake torte okrasite s polovico bigarreau češnje.

 • Pecivo razporedimo po namaščenem pekaču in pečemo v predhodno ogreti pečici na 18O°C, pečemo 10 minut.

 • Ko so torte spodaj rožnate, so pečene.

 • Po peki so torte krhke, zato jih pustite, da se dobro ohladijo, preden jih vzamete iz pekača.

Alžirska torta, torto, slaščičarna, slaščice, makaroni, Mchewek, Alžirija,Ramadan,

Preizkusili ste enega od mojih receptov, fotografije mi pošljite na moj mail:

Če želite prejeti recepte moje blog za hitro in enostavno kuhanje, naročite se na moje novice:

About the author

admin

Leave a Comment