Pekarna

hiter in enostaven recept za churros

hiter in enostaven recept za churros
Written by admin
Recept za španski churros
hiter in enostaven recept za churros

hiter in enostaven recept za churros

Pozdravljeni vsi skupaj,

In tukaj je najljubši recept mojega moža, hiter in enostaven recept za churros, znani tudi kot chichis, ti super enostavni in hitri španski krofi, ki so tako močno pretresli njegovo otroštvo, saj jih je pogosto pripravljala njegova mama, ki je po poreklu Španka. Ne bom ti povedala, da mi recept izvira iz moje lepote, nisem imela možnosti dobiti njenega recepta od domači churros. Toda ta recept, ki ga danes delim z vami, je recept za nezgrešljivi churros preizkušeno in odobreno s strani mnogih mojih bralcev.

Ta recept sem raje našla v eni od mojih knjig španska kuhinjain se zahvaljujem svakinji, ki mi je prevedla recept, ki ga pripravljam od leta 2007 in ki je na mojem blogu od leta 2008, priznam, da si nisem upala preizkusiti drugega recepta, toliko kot Rezultat imamo hrustljavo mehke churrose z neustavljivim okusom.

Te pogosto počnem španski krofiki po obliki spominjajo na naše zlabiya du bled poklical Sbaa laaroussaslastno alžirsko pecivo, le da je naša Zlabia hrustljava s topi srcem, ni teksture krofov.

The recept za churroschichis ali španski krof je najlažji recept za krofe na svetu, začnemo pripravljati testo, ki je kot choux pecivo, vendar v tem receptu natančno ne dodajamo jajc, čeprav boste našli recepte za jajčne churros, ampak jaz imam raje tega lažja in enostavnejša različica: churros brez jajczame vedno, ko me otroci prosijo za enostaven recept za malico, jim hitro pripravim te. lahki churrossaj gre za preprost recept, ki ne zahteva veliko sestavin.

Churros / Chichis recept, španski krof
španski churros

Moji otroci radi okušajo svoje churrose z domačo nutelo ali celo slano masleno karamelo (kar imam najraje), moj mož jo rad samo z malo sladkorja, včasih jo zmešam cimetov sladkorsaj jih kupujejo na božičnem trgu pri nas v Angliji.

Za recept je, kot sem vam rekel, otroška igra. samo zavrite malo vode. Vse suhe sestavine lahko vlijete v ponev z vrelo vodo, sicer naredite nasprotno, suhe sestavine dajte v skledo, na vrh pa dodajte vrelo vodo in mešajte, da nastane lepa homogena in enostavna za mešanje pasta.

Na splošno priporočam enako količino vrele vode in moke, včasih pa je moja moka tista, ki dobro vpija tekočino, zato dodajam vodo v majhnih količinah, dokler nisem zadovoljen s teksturo svojega testa.

Kako uspešno kuhati španski churros?

Za velikost churrosa bo odvisno od šobe, ki jo boste uporabili, bolj boste uporabili a širok rokav, bolj debelejši bodo churrosi. Zdaj, če imateizdelovalec churro je seveda še boljši, ampak najboljša naprava bo tista, kjer privijačiš dele za montažo naprave, saj če uporabljaš naprave, katerih deli se prilegajo skupaj, pazi na poškodbe, če je tvoje testo malo trdo , kosi se bodo vsakič pod pritiskom odlepili!

Zato raje uporabljam a cevna vreča za izdelavo churrosov, ne silikonske vrečke za cevi ali plastičnih vrečk. Če vam je všeč churros, je bolje, da investirate v enega vreča za pecivo dobre kakovosti.

Ko izberete posodo, ki jo boste uporabili za tvorbo churrosa, pridemo do kuhanja! In tam si je treba vzeti čas in biti strasten, olje je treba dobro segreti, a preden se lotiš poširanja churrosov, znižaj temperaturo, da se bodo churrosi enakomerno kuhali, imeli boste lep zlato rjav zaključek. zunaj in lepo topljeno in dobro kuhano drobtino znotraj.

  • Če je olje prevroče, bo churros na zunanji strani zagorel, znotraj pa ostal surovi.
  • Z rahlo hladnim oljem se bodo churros kuhali predolgo, njihove barve bodo rumenkaste, elastični in malce suhi.
Recept za Churros Chichis, preprost in hiter španski krof
preprost recept za churros

Za druge recepte za krofe, ki jih lahko pripravite za Mardi Gras, predlagam

Hiter in enostaven recept za churros

Churros / Chichis recept, španski krof

ljubezen do kuhinje

Čas priprave 10 min

Čas kuhanja 5 min

Skupni čas 15 min

vrsta jedi krof, prigrizek

Kuhinja španska kuhinja

  • Zakuhajte vodo in sol v želenem loncu proti sprijemanju.

  • dodamo maslo in pustimo, da se stopi

  • Moko naenkrat vlijemo v lonec, odstavimo z ognja in močno premešamo z leseno žlico.
    testo mora imeti konsistenco gostega choux testa, odvisno od znamke moke, potrebujete več vode, zato, če je testo presuho, dodajte vročo vodo. Tukaj je konsistenca, ki jo mora imeti:
  • Testo damo v pekač za churros z največjo konico ali v cevno vrečo tudi z veliko konico, jaz sem vztrajala pri tem s svojim krematerjem

  • Postavite se nad kadjo za cvrtje in vanjo spustite testo za churros, ga vzamete iz aparata in ga z nožem narežite na 15 cm dolge palčke.

  • Pustimo, da churros popečejo in jih odcedimo, nato pa jih potresemo s sladkorjem.

Zame te churros kar se topi v ustih me spominja na dober okus praznikov in lepih trenutkov, upam, da ti bo z receptom uspelo, pusti mi svoje mnenje.

Hiter in enostaven recept za churros po okusu z nutello ali slano masleno karamelo
preprosti španski churros

Uživaj v hrani

pekarna Okusiti Karneval Slaščičarna Torte Alžirske torte Ramadan

Preizkusili ste enega od mojih receptov, pošljite mi fotografije na moj mail:

Če želite prejeti recepte moje hiter in enostaven kuharski blog, naročite se na moje novice:

About the author

admin

Leave a Comment