Batbout maroški kruh z moko

58
Batbout maroški kruh z moko
Batbout maroški kruh z moko
maroški netopir

Batbout maroški kruh z moko

Pozdravljeni vsi skupaj,

Tukaj so super fondant in okusni batbout maroški kruh iz moke “بطبوط مغربي”, ki jih rada pripravljam kar pogosto, saj jih imajo otroci zelo radi v sendvič različici, so okusni, lahki, pa tudi zelo enostavni za pripravo in kuhanje. Za izvedbo batbout se vam ni treba postaviti v kuhinjo, niti odstraniti vseh naprav in materialov, ker batbout recept je tako enostavno, da ne bo zapustil vaše košare za kruh.

batbout je zelo dober maroški kruh hiša maroške kuhinje, ki z lahkoto spremlja številne jedi in solate, in ki jo lahko predstavite polnjene po svojem okusu. Ljubimo se z a chorbaali pa samo za uživanje kot prigrizek s paradižnikovo marmelado, marelično marmelado ali marmelado iz breskev.

Moji otroci ga imajo radi v sendvičih, kot sem vam rekel, ker ga je enostavno napolniti in dobro drži nadev, mimogrede, prihranila vam bom svoja dva najljubša nadeva netopirji, polnjeni s tuno in piščančji polnjeni netopirji. Moji otroci raje raje uporabljajo različico netopirni maroški kruh polnjena s tunino, ali pa s tuninim rillettom in je res, da je predobra.

Zelo rada zjutraj položim batbout palačinko v toaster, nato prepolovim in naredim tanko plast masla in marelične marmelade, pošteno povedano je preveč okusna.

kako narediti maroškega netopirja

Na splošno pripravim veliko količino batboutpustim, da se dobro ohladijo, nato jih zelo dobro zavijem in jih dam v zamrzovalnik, samo jih odstranim za nekaj minut pred pokušino, zakaj ne bi v toasterju preživeli 30 sekund in je kot da smo ravnokar končali s kuhanjem.

tiste netopirji ki jih danes delim z vami, so na osnovi moke in vam ni treba pretirano gneteti. ampak zdrob mi je zelo všeč, poleg tega bom posredovala svoj recept za zdrobov bat, polnjen z mletim mesom in špinačo, seveda pa lahko vanj daš kateri koli drug nadev!

Za današnji recept sem preizkusila recept iz lakbira, ki ga imam veliko več in sem ga od takrat posvojila. recept je zelo preprost in enostaven, kuhate lahko v ponvi, na ognju ali zemeljskem tajinu, kot jaz za svoj arabski kruh matlouh.

netopirni maroški kruh
netopirni maroški kruh

Batbout maroški kruh iz moke “بطبوط مغربي”

Netopir to maroški kruh iz moke “بطبوط مغربي” idealen v sendvič različici, te okusne, lahke in zelo enostavne za pripravo in kuhanje zvitkov v ponvi.
Čas priprave 40 minut
Čas kuhanja 15 minut
  • na delovno površino vlijemo moko,

  • naredimo jamico, moko posolimo in nato dodamo svež kvas, malo namiznega olja in med gnetenjem postopoma prilijemo mlačno vodo.

  • Traja dobrih dvajset minut učinkovitega, energičnega gnetenja; ne odlašajte z gnetenjem s pestmi, testo bo, ko bo dobro pregneteno, oddajalo majhne “clak” “clak” zvoke.

  • Na koncu morate imeti lepo, precej mehko testo, ki pa ostane obvladljivo.

  • Na nastalo kroglico testa namažemo z malo olja, da ne naredi kože, nato jo pokrijemo s čisto krpo in pustimo vzhajati, dobro vzhajati…

  • Ko ga dvignemo, s pestjo razplinimo testo in nato na pomokani delovni površini oblikujemo majhne kroglice v velikosti jajca.

  • Nato vsako kroglico namažemo, žemljico debeline približno 5 mm, ne delajmo jih debele, sicer bodo težke, znotraj ne votle.

  • Žemljice položimo na čisto pomokano brisačo in jih pokrijemo z drugo krpo + 1 manjšo odejico, da hitro vzhajajo.

  • Preden jih skuhamo v ponvi, jih je res treba pustiti še malo vzhajati.

tiste maroški netopir so izredno lahki, njihova velikost omogoča, da jih naredimo v osnovo za slastne sendviče, ki jih bo vzljubila celotna družina.

Batbout maroški kruh z moko
batbout

dobrega okusa

pekarna, kruh, palačinka, sendvič, aperitiv,vmes ramazan 2020

Preizkusili ste enega od mojih receptov, fotografije mi pošljite na moj mail:

Če želite prejeti recepte moje blog za hitro in enostavno kuhanje, naročite se na moje novice:

Similar Posts

Leave a Reply