Basboussa s sladkanim kondenziranim mlekom

49
Basboussa s sladkanim kondenziranim mlekom

Basboussa s sladkanim kondenziranim mlekom

Pozdravljeni vsi skupaj,

Ta basboussa s sladkanim kondenziranim mlekom se zelo topi v ustih, predvsem pa zelo okusna, zahvaljujoč okusu zrnatega in topečega se zdroba hkrati, ki vam omogoča, da cenite vsak grižljaj. Med ramazanskimi recepti so tri sladice, ki nikoli ne zapustijo večerne mize: kalb el louz, basboussa in griwech, vedno jih radi okušamo z metinim čajem.

Priznam, da sem imel vedno raje basbousso z drobtinami, ki je nikoli ne zamudim priložnosti, da jo naredim in ki je vedno zelo uspevala pri mojih gostih ali pri bralcih, saj je ta basboussa zelo zračna, drobtine dajejo neverjetno teksturo in Vem, da bodo ljudje, ki imajo radi khobz tone, ugotovili, da je basboussa iz drobtin poleg tega, da je bolj ekonomična, tako okusna kot khobz tone, saj je slednja narejena iz mletih mandljev.

Poleg tega je recept proti odpadkom, zlasti v času ramazana, ko ponavadi kupujemo veliko kruha, čeprav vemo, da bo za iftar vedno na voljo matlouh ali khobz dar.

Danes si bomo ogledali še en recept za basbousso, basbousso s sladkanim kondenziranim mlekom, ki sem ga odkril na blogu salima, kar nam je bilo zelo všeč. Vem, da bodo nekateri rekli, da bo ta basboussa presladka, v resnici pa ne, saj bo samola v tem receptu absorbirala in uravnotežila okus sladkorja.

Poleg tega imam svoj mali trik: sirup brez sladkorjavedno izberem okus vanilije, da ostane v okusih basbousse, prinesel bo okus, ne da bi bil kalorična bomba naše gurmanske sladice.

Recept za to basbousso s sladkanim kondenziranim mlekom je neverjetno enostaven, pripravite jo lahko zjutraj, postavite v hladilnik do večera, da jo uživate zelo hladno.

Edina napaka, ki sem jo naredila prvi dan, ko sem naredila to basbousso, je bila napačna izbira kalupa, želela sem imeti visoko basbouso, da bi imela lepe fotografije, vendar je bila velika napaka, ker so srednji kosi slabo vpijali sirup, don Ne pozabite, da je 100% zdrob, je čisto tako kot za kalb el louz, če pripravite high kalb el louz, bo zelo slabo vsrkal sirup in bo trd!

Ko sem jo drugič pripravila, sploh nisem imela možnosti slikati, sploh ker je imel sin s seboj 2 ta prijatelja, ki sta vse požrla. Ponavadi poslikam brezbousso naslednji dan, potem ko jo pustim, da se vso noč namaka v sirupu, vendar nisem pričakovala nepričakovanih gostov, zato z vami delim besbousso iz kondenziranega mleka, ki sem jo spoznala prejšnji mesec v kvadratni kalup ki je dal a basboussa visoko ampak ni dobro namočeno predvsem na sredini, vendar ostaja dejstvo, da moji otroci niso pustili ničesar, ker je bilo predobro.

Basboussa s sladkanim kondenziranim mlekom
Enostavna basboussa, ramazanska sladica

Kako pripraviti to basbousso s sladkanim kondenziranim mlekom in zdrobom?

Priprava basbousse je zelo hitra, kar bo trajalo nekaj časa je, da pripravimo sirup in poskrbimo, da je zelo mrzlo, da basbousso potresemo, ko je zelo vroča. Nikoli vročo basbousso pokapajte z vročim sirupom! In dobro je, da besboussa namočite v majhnih količinah, pustite, da vpije ves sirup in jo ponovno namočite, dokler niste zadovoljni z rezultatom.

sirup: Sirup brez sladkorja vam uspe najti veliko boljši, sicer pa sladkor v prahu in vodo dajte v ponev in zavrite. Pustite kuhati petnajst minut, ugasnite in pustite, da se ohladi.

Basboussa stroj:

– Ker bo šlo zelo hitro, pečico segrejte na 180˚C, raje imam statično toploto kot konvekcijsko toploto, ker imam rad, da je moja torta pečena od spodaj, namesto da bi prevzela barvo od spodaj.zgoraj in ostane bela pri dno. Ne vem, kakšna je vaša pečica, ampak ko gre za tako velike torte, raje pečem tako, da pečico prižgem od spodaj.

– Maslo in moka a Pravokoten kalup 20 x 27 cm in postavi na stran.

– V solatno skledo dajte sladkano kondenzirano mleko, jajce, olje, vodo iz pomarančnih cvetov in zmešajte z metli. Za boljši okus lahko dodate limonino lupinico.

– presejte srednji zdrob in pecilni prašek ter ju dodajte prejšnji zmesi, še vedno z metlico.

– Testo vlijemo v model in pečemo v pečici, ogreti na 180°C, in pečemo do zlato rjave barve (približno 30 minut).

– Takoj, ko pride iz pečice, basbousso pokapamo s tretjino sirupa, pustimo, da se prepoji in nato pokapaj s preostankom sirupa. Pustite, da se dobro vpije (idealno je celo noč).

Basboussa s sladkanim kondenziranim mlekom / ramazanska sladica

Basboussa s sladkanim kondenziranim mlekom je ramazanska sladica, je zelo topljiva in zelo okusna, z okusom zrnatega in topljivega zdroba, namočena v obilen rahel sirup.

vrsta jedi sladice, torte, pecivo, ramadan
Kuhinja Ramadansko kuhanje, enostavno kuhanje

Za sirup:

 • 1 kozarec sladkorja v prahu
 • 3 kozarci vode

Za basbousso:

 • 1 pločevinka sladkanega kondenziranega mleka
 • 1 jajce
 • 50 ml rastlinsko olje
 • 2 kozarci srednjega zdroba 1 kozarec = 220 ml
 • 1 vs. pecilni prašek
 • 2 vs. žlica vode pomarančnih cvetov
 • Dekoracija:
 • mlete pistacije

Pripravite sirup:

 • sladkor v prahu in vodo damo v ponev ter zavremo.

 • Pustite kuhati petnajst minut, ugasnite in pustite, da se ohladi.

Pripravite basbousso:

 • V solatno skledo damo sladkano kondenzirano mleko, jajce, olje, vodo iz pomarančnih cvetov in premešamo z metlico.

 • Dodamo srednji zdrob in pecilni prašek ter dobro premešamo.

 • Maslo in moko potresemo pravokoten model.

 • Testo vlijemo v model in pečemo v pečici, ogreti na 180°C, in pečemo do zlato rjave barve (približno 30 minut).

 • Takoj, ko pride iz pečice, basbousso pokapamo s tretjino sirupa, pustimo, da se prepoji in nato pokapaj s preostankom sirupa.

 • Pustite, da se dobro vpije, idealna je celo noč.

 • Pred serviranjem potresemo z mleto pistacijo in narežemo na kvadratke.

Preizkusili ste enega od mojih receptov, fotografije mi pošljite na moj mail:

Če želite prejeti recepte moje blog za hitro in enostavno kuhanje, naročite se na moje novice:

Leave a Reply