Kuharski recepti

Arayeche ali larayeche (taljenje in enostavno arayech)

Arayeche ali larayeche arayech taljenje in enostavno)
Arayeche ali larayeche (taljenje in enostavno arayech)

Arayeche ali larayeche (taljenje in enostavno arayech)

Pozdravljeni vsi skupaj,

the Arayech so okusna tradicionalna alžirska torta, kraljevska torta v obliki morske zvezde, arayeche ta zelo topljiva torta z mešanimi okusi med nadevommandljev da se ti Arayeči skrijejo pod pasto polpeščenaprevlečena s plastjo sladkorna glazura z okusom limone.

Te ljubke sladkarije so kulinarična dediščina naših babic, torta, ki smo jo z ljubeznijo uživali v prazniki in malčki sprejemiin ki mora biti vedno med tortami Aid el fitr.

Da bi vedeli, kako pišemo ime te slastne alžirske torte: Arayech, arayeche, arayechs, arayeches, larayeche, larayech, laarayech, ker je arabsko ime: عرايش.

Kako pripraviti arayech?

Recept za arayech je zelo enostaven za pripravo, le da potrebujete le malo dobrote, da dobite torto v pravo obliko. Najpomembneje je, da začnete s krhkim testom, ki se topi v ustih, da ga imate ultra fondant arayechs.

– Iz danih sestavin pripravimo testo, zalijemo z vodo iz pomarančnih cvetov in pustimo počivati ​​nekaj minut. V nekaterih receptih boste zasledili, da pravijo, da je treba testo dobro pregneteti, jaz osebno tega ne počnem, sestavine poberem samo zato, da dobim homogeno testo.

Več ko boste gnetli, večjo elastičnost boste dali testu, ki se bo po kuhanju strdilo, saj bo med gnetenjem vsa maščoba prišla na površje in med kuhanjem ušla.

– Medtem ko testo počiva, pripravimo nadev tako, da zmešamo vse sestavine. Nadev poberemo z vodo iz pomarančnih cvetov, tako da je treba pri njem pomiriti, da ne bo nadev preveč tekoč. je treba dati le malo, da dobimo mandljev nadev, ki se nabira in po kuhanju ostane hrustljav.

– Vzamemo testo in oblikujemo okrogle 30 g okrogle kroglice, vsako kroglico spustimo tako, da dobimo skoraj 10 cm velik krog, tako da je testo zelo tanko.

Pri nekaterih receptih vzamete testo in ga razporedite, da izrežete kroge in oblikujete arayeches, vendar boste pri tej metodi imeli vedno veliko ostankov testa in bolj ko jih boste delali, bolj bo testo elastično in vračamo se k problemu rezultata trdih pogač.

– V krog testa položite nadev v obliki “Y” ali “T”, kot je prikazano na spodnji sliki, sicer pa sledite videu.
Nato prepognite 3 strani, položite torto na dlan in ji z drugo roko dajte obliko zvezde z ukrivljenimi koti, kot da bi lebdela v vodi (lepa morska zvezda).

– Arayeche pecivo pečemo v pečici pri 180°C in pustimo, da se popolnoma ohladi, preden jih posteklenimo.

– Pripravite glazuro iz danih sestavin, ne sme biti tekoča ali pregosta, vedno preizkusite na torti in jo popravljajte z dodajanjem sladkorja v prahu, dokler ne dobite želene teksture, če je glazura tekoča, sicer dodajte malo pomarančnih cvetov in/ ali limonin sok, če je glazura pregosta.

Pustite, da se posuši na zraku stran od vlage.

arayech, arayache, arayeche, larayech Alžirska torta, ki se topi z gl
Alžirska torta Arayech

Ogledate si lahko moje druge arayech in mandljeve torte ter glazuro:

Arayeche ali larayeche (arayech alžirska torta)

the Arayech so okusna tradicionalna alžirska torta, kraljevska torta v obliki morske zvezde, arayeche ta zelo topljiva torta z mešanimi okusi med nadevommandljev da se ti Arayeči skrijejo pod pasto polpeščenaprevlečena s plastjo sladkorna glazura z okusom limone.
vrsta jedi Alžirska torta, torte
Kuhinja Alžirska kuhinja
Čas priprave 30 minut
Čas kuhanja 20 minut
  • Pripravite pasto iz danih sestavin, zalijte z vodo iz pomarančnih cvetov in pustite nekaj minut.

  • Medtem pripravimo nadev, tako da zmešamo vse sestavine.

  • pripravite okrog 30 g kroglice in vsako kroglico spustite, da dobite majhen krog, v katerega boste položili nadev v obliki “Y”, kot je prikazano na tej sliki.

  • Nato prepognite 3 strani, položite torto na dlan in ji z drugo roko dajte obliko zvezde z ukrivljenimi koti, kot da bi lebdela v vodi (lepa morska zvezda).

  • Pečemo jih pri 180°C in pustimo, da se popolnoma ohladijo, preden jih posteklenimo.

  • Pripravite glazuro iz zgoraj omenjenih sestavin, ne sme biti tekoča ali pregosta, vedno preizkusite na torti in jo popravljajte z dodajanjem sladkorja v prahu, dokler ne dobite želene teksture.

Če želite svojim tortam dati barvo, dodajte barvo po vaši izbiri.

gat 008

s tem istim nadevom, s tem istim testom in s to isto glazuro, lahko pripravite

k3ik3ates Iced Out zapestnice

Zapestnice k3ik3ate ali zamrznjene zapestnice so zelo topljiva alžirska torta na osnovi prhkega peciva, ki se stopi v ustih, polnjenega z marcipanom in premazanega s kraljevsko glazuro.

glej recept

k3ik3ate, zapestnica za glazuro

obstaja veliko drugih alžirskih tort, ki jih lahko okrasite s to glazuro, kot so:

mandljev mkhabez

dobrega okusa

Preizkusili ste enega od mojih receptov, fotografije mi pošljite na moj mail:

Če želite prejeti recepte moje blog za hitro in enostavno kuhanje, naročite se na moje novice:

About the author

admin

Leave a Comment