7 najboljših živil proti zadrževanju vode

50
7 najboljših živil proti zadrževanju vode

Vir : Unsplash

Prihaja poletje in tiste, ki bi se radi znebili celulita ali pa se preprosto borili proti zastajanju vode, vas vabimo, da odkrijete živila, ki jih boste vključili v svojo prehrano in v vse svoje recepte!

1. Šparglji

Prav tako bo prava uspešnica v vaših solatah: šparglji so tudi odličen način za naravno spodbujanje izločanja vode, ki jo v telesu shranijo ledvice. Zato je sestavina, ki jo lahko vključite v vse svoje recepte, če se počutite napihnjeni. Bogata z vlakninami in kalijem, pa tudi s fruktani in asparaginom (dve priznani diuretični snovi), bo olajšala tudi delo vašega črevesja.

2. Ribe in belo meso

Ali ste vedeli, da imajo živalske beljakovine diuretični učinek. Omogočajo črpanje vode iz krvi in ​​njeno lažjo evakuacijo iz telesa. Za učinek proti zadrževanju vode, medtem ko se še naprej zdravo prehranjujemo, dajemo prednost belemu mesu in ribam, če je le mogoče! Izogibamo se, da jih kuhamo s preveč soli.

3. Slika

Všeč nam je naši sladki receptivendar je figa tudi močan zaveznik proti zastajanju vode, predvsem zaradi svojih diuretičnih in odvajalnih lastnosti, je tudi polna vitaminov in tako olajša črevesni tranzit.

Zaželeno je, da suho napolnite s kalcijem in magnezijem. To je dobro, tako ga je lažje hraniti in varčnejše (štejte manj kot 3 evre za 400 g v zadnjem Lidl spletni katalog oz pri Auchanu).

figov chia puding

4. Česen in čebula

Dva obvezna elementa v kuhinji, ki pa sta zelo zanimiva tudi za ljudi, ki trpijo zaradi zadrževanja vode. Njihova sestava, bogata z elementi žvepla, omogoča razstrupljanje organizacije ter pospeševanje izločanja in odvajanja vode!

5. Artičoke

Artičoka je bogata z inzulinom tudi sestavina, brez katere ne boste mogli več, če boste imeli težave pri izločanju vode iz telesa. Vsebuje tudi dober odmerek kalija, zaradi česar je izjemno diuretična zelenjava in dober način za naravno razstrupljanje črevesja.

vir : Unsplash

6. Kumara

Obožujemo ga v solatah, še posebej poleti. Toda kumara je tudi pravi koncentrat natrija in kalija, dveh zelo močnih diuretikov. Zato ga uživamo brez zmernosti za boj proti zadrževanju vode, kot tudi ostati v formi (saj je tudi zelo malo kalorij).

Zeleni sok z jabolčno zeleno in kumaro

7. Oreščki

Znano je, da oreščki (lešniki, mandlji) vsebujejo vitamin E, v maščobi topen vitamin, ki bo redčil kri in olajšal izločanje vode skozi blato. Znano je tudi, da imajo orehi zaščitno vlogo za srce in ožilje.

Imamo srečo, da so sestavine proti zadrževanju vode tako okusne kot vsestranske. Tako lahko razgibate užitke ob skrbi za svoje telo in svojo postavo!

Preizkusili ste enega od mojih receptov, fotografije mi pošljite na moj mail:

Če želite prejeti recepte moje blog za hitro in enostavno kuhanje, naročite se na moje novice:

Leave a Reply